Pe urmele Mafiei lemnului, în Alba. Dosarul Muntele Mare Poșaga.

1

De ani buni de zile, un bărbat luptă împreună cu familia sa împotriva mafiei și a corupției formate în jurul Ocolului Silvic Muntele Mare Poșaga, din județul Alba. Sute de adrese și memorii au fost înaintate autorităților însă fără nici un rezultat concret. Polițiștii deschid dosare penale care ulterior dispar sau sunt clasate.


Felician Pitea, bărbatul hotărât să facă dreptate pentru pădurile străbunilor încearcă cu toate puterile să scoată la iveală nedreptățile făcute de cei de la Ocolul Silvic Muntele Mare Poșaga. Se lovește însă de un zid atât de bine construit în fața căruia nimeni nu ia atitudine.


” Au fost făcute sesizări peste sesizări, am fost chemat la audieri. Peste tot mi se promite marea cu sarea dar nimeni nu mișcă nimic. Sunt legați ombilical între ei și toți trăiesc din același loc. Cu polițiștii din zonă degeaba vorbesc. Oamenii ăştia își bat joc de noi, nu mai respectă nici cea mai mică virgulă a legii” a spus Felician Pitea.


La Ocolul Silvic Muntele Mare Poșaga, lucrurile au scăpat de sub control și nimeni nu își asumă o verificare” la sânge”. Tăieri de arbori nemarcați, transporturi ilegale de masă lemnoasă, toate dovedite cu documente de Felician Pitea sunt trecute cu vederea de anchetatori iar la termen sunt clasate. De la ministrul Mediului și până la ultimul funcționar de la Garda Forestieră, toți cunosc problema faptelor de corupție de la Poșaga însă nimeni nu mișcă un deget.


” Am fost în audiență la ministru, i-am prezentat documente a văzut despre ce este vorba și într-adevăr a sesizat ilegalitățile, dar după ce am plecat de acolo s-a uitat, s-a uitat de noi, s-a uitat de Poșaga, de tot… ce mai putem face?”, se întreabă Pitea.


Felician Pitea are zeci de înregistrări audio din care reiese clar complicitatea autorităților împotriva fenomenului de la Ocolul Silvic Muntele Mare Poșaga. Polițiști, procurori, funcţionari ai unor instituții de control, toți recunosc însă toți dau din umeri. Redacția publicației noastre își asumă redarea în exclusivitate a tuturor înregistrărilor deținute de bărbat până în momentul în care adevărul începe să iasă la iveală.


Grupurile de crimă organizată, ca cele de la Muntele Mare Poșaga, s-au dezvoltat profitând de toate resursele vulnerabile. Taie lemn cât pot pentru că se scot bani mulți din asta. În nenumărate cazuri autoritățile sunt complicii lor. Știu ce se întâmplă, dar închid ochii…”, ne povestește Felician Pitea

Distribuie

Un comentariu

  1. Domnul Putea să producă niște documente de proprietate întâi… un minim efort ar fi arătat că nu are așa ceva.

Lasă un comentariu

Top