Ioan Dîrzu : Partidul Social Democrat a corectat proiectul de lege care instituie starea de alertă pe teritoriul României

0

Parlamentarii Partidului Social Democrat au corectat prevederile aberante, lipsite de rațiune și imorale din proiectul care instituie starea de alertă pe teritoriul României, astfel încât oamenii să nu mai fie amendați abuziv, iar PNL să nu își mai poată servi clientela de partid. 

Oamenii corecți și cinstiți nu vor uita niciodată că PNL a vrut să acopere găurile din economie cu amenzi de 20.000 de lei/persoană, în timpul stării de urgență, pentru, spre exemplu, uitarea completării unei declarații sau pentru o gură de aer curat și o plimbare după ora 22.00. Din fericire, Curtea Constituțională a făcut dreptate și le-a declarat neconstituționale.

Guvernul PNL însă ar fi vrut să aplice amenzi uriașe în continuare – și în perioada stării de alertă -, însă parlamentarii Partidului Social Democrat s-au opus, le-au redus cât au putut de mult, respectiv la maximum 2.500 de lei/amenda. Regulile trebuie respectate, iar cei care zădărnicesc combaterea bolilor, sunt agresivi, fac scandal și tulbură ordinea și liniștea publică trebuie pedepsiți, dar nu suntem de acord cu amenzi abuzive pentru oamenii onești. 

PNL a vrut vrut să continue achizițiile fără licitație, netransparent, pentru orice tip de produs indiferent că are legătură sau nu cu pandemia. Exclus! PSD a corectat în Parlament.

PSD a introdus posibilitatea plafonării prețurilor la produsele medicale. Nu am dat voie PNL să își bată joc de oameni și să-i oblige să poate măști, iar acestea să fie la prețuri exorbitante doar pentru că trebuie ei să facă profit!

Practic, prin starea de alertă, Guvernul voia și să își servească în continuare clientela de partid. Nu a fost de ajuns că au angajat peste 12.000 de pile folosind ca pretext pandemia. Acum voiau să numească în funcții publice persoane care nu sunt funcționari publici, prin derogarea de la Codul Administrativ. Numirile trebuie să respecte condițiile legale! Nu este corect și normal să avem chelneri la conducerile spitalelor.

 Partidul Social Democrat a corectat, iar apoi votat proiectul stării de alertă deoarece are o responsabilitate față de cetățenii acestei țări, care au respectat regulile, care au stat în casă și care așteaptă să își reia viața. Sunt oameni care vor să meargă la muncă, să intre în normalitate.

În absența unei astfel de legi românii corecți ar fi avut de suferit. Nu este normal să permitem acest lucru! PSD a modificat și a votat proiectul și avertizează guvernul PNL că nu va tolera niciun fel de abuz.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top