UPDATE : Florin Roman ”a dat-o la întors” cu greva foamei!

1

Deputatul PNL, Florin Roman, a anunţat pe Facebook că a suspendat greva foamei după numai trei ore deoarece a avut discuţii cu Liviu Dragnea şi cu Ludovic Orban, în urma cărora şi-a dat seama că banii necesari construirii Monumentului Unirii de la Alba Iulia au fost alocaţi, iar PSD nu va susţine proiectul care prevede coborârea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităţilor naţionale dintr-o localitate pentru a acolo să se folosească limba maternă în instituţiile publice.

”În urma discuţiei cu dl Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban va comunic următoarele: au fost alocaţi azi şi nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; dl Dragnea a garantat ca PSD nu susţine proiectul cu prag de 10 la suta cerinţa a UDMR. Voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit sa oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în legea administraţiei publice, în 2017, când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia”, a scris Florin Roman pe Facebook.

El a susţinut că, dacă va constata că PSD a minţit azi, va fi primul care va anunţa acest lucru şi că va relua protestele.

Deputatul PNL Florin Roman a intrat luni, la ora 15:00, în greva foamei în semn de protest faţă de faptul că Guvernul nu alocă bani pentru construirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. El a spus că ziua va sta pe culoarul din faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar. Întrebat dacă şi-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top