Simulare de LUPTĂ INTERNĂ între posibilii candidați ai partidelor politice pentru Primăria Alba Iulia. VEZI REZULTATELE

0

Rezultate nu foarte surprinzătoare în urma sondajului de opinie realizat de publicația Opinia Transilvană și monitorizat îndeaproape de Centrul Pentru Politici Locale.
Din curiozitatea de a afla cine sunt preferații candidați pentru conducerea primăriei Alba Iulia, Opinia Transilvană, a simulat o luptă internă cu favoriții din fiecare formațiune politică. Așadar dacă s-ar organiza alegeri interne pe partide pentru a se stabilii candidatul la Primăria Alba Iulia în urma sondajului nostru situația ar sta în felul următor:


Din partea Partidului Național Liberal, actualul viceprimar Gabriel Pleșa conduce detașat ca favorit pentru candidatura la conducerea municipiului reședință de județ. Din totalul de 1878 de voturi adresate PNL, Pleșa a primit 49%, adică 918 voturi. 38 % din numărul total de voturi, 706 nu preferă nici un liberal. Actualul viceprimar cu atribuții de primar, Paul Voicu a fost votat de 137 de participanți la sondaj, adică 7% din numărul total de voturi. Ultimul în preferințele liberalilor este actualul deputat Florin Roman care a primit 109 voturi, un procent de 6%.


Din rândul social democraților Daniel Zdrânc este de departe candidatul preferat. Actualul vicepreședinte ANRSC a obținut un procent de 45% din numărul total de voturi, mai exact 716 voturi din 1587. 37% nu îi preferă pe social democrați pentru primăria Alba Iulia. Doar 11% din cei care au votat pro PSD îl vor pe actualul ministru al Culturii, Daniel Breaz pentru a fi candidat la fotoliul de primar, în timp ce Marcela Dărămuș a primit doar 110 voturi, un procent de 7%.


O luptă internă în Alianța USR PLUS ar scoate un candidat din partea PLUS, favoriți fiind Tudor Holhoș și Mihai David.


Între ProRomânia și ALDE un eventual candidat comun ar fi Horațiu Florea, coordonator al Pro România.


Se pare că dorința consilierului Mircea Trifu de a-l promova pe Gheorghe Damian în lupta pentru Primăria Alba Iulia dă roade, Damian fiind favorit ca un candidat independent cu un procent de 80% într-o luptă într-o luptă chiar cu Trifu.
Sondajul Opinia Transilvană, este primul sondaj oficial monitorizat de o organizație acreditată de instanțele din România. Următorul proiect vizează Consiliul Județean Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top