Retragere de răsunet de la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Alba !

0

Chestorul principal de Poliție, Nicolae Ioan Căbulea, șeful Inspectoratului Județean Alba se pensionează.

Surse oficiale spun că Nicolae Căbulea  se află pe lista cu grele de chestori ai Ministerului de Interne  care din data  de 14 martie 2016 și-au depus rapoartele în vederea pensionării.

cabulea 1

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea are 60 de ani şi s-a născut în comuna Lupşa, județul Alba. Acesta are doi copii și este căsătorit.

A deţinut vreme de mai bine de 30 de ani diverse funcţii de conducere în structurile Ministerului de Interne.

– În anul 1982 a devenit cel mai tânăr comandant de Poliţie orăşenească din Alba, preluând frâiele unui oraş “greu” din punct de vedere al situaţiei operative şi al potenţialului pericol reprezentat de fabrica de armament, respectiv Cugirul.

– În 1985 a fost avansat ca şef al Poliţiei Municipiului Alba lulia.

– După Revoluția din 1989, vreme de un an a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba

– În 1991 a fost numit adjunct ai şefului Poliţiei municipiului Alba Iulia

– În 1993 a fost numit şef al Poliției municipiului Alba Iulia

– În 1998 a fost numit adunct al şefului IPJ Alba

– În 1997 a devenit şef al IPJ Alba, în 1997.

– În timpul mineriadelor din ianuarie 1999 era şef al IPJ Gorj

– Între 2000-2001 a fost numit adjunct adjunct al şefului IPJ Hunedoara.

– În 2001 a revenit în Alba ca prim-adjunct al şefului IPJ Alba, ca ofiţer specialist în cadrul Serviciilor Cercetări Penale şi Poliţiei Judiciare.

– Între 2001 şi 2005 a reformat Serviciul Poliţiei Transporturi din IPJ Alba, în calitate de şef al acestei instituţii

– Din 2005 până în 2009 a activat ca şef al IPJ Mureş, gestionând situaţia operativă din acest judeţ

– Din octombrie 2009, a fost avansat în funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române

– În decembrie 2009 a câştigat concursul pentru funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu rang de subsecretar de stat

– Din martie 2011 a revenit la comanda IPJ  Alba, iar în 15 mai 2012 a fost numit şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

cabu

Numele chestorului principal Ioan Căbulea se leagă totuși și de mai multe scandaluri care nu au putut fi evitate de-a lungul timpului. Printre cele ” pipărate”  a fost dosarul listelor electorale de la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu din 2012, în care Căbulea a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu. Dosarul a fost clasat de procurorii de la Parchetul General  condus de Tiberiu Nitu.

Căbulea apare și în alt dosar ca protector al  polițistului Augustin Căpîlnaș, acuzat de mai multe fapte penale, în perioada în care chestorul principal deținea puterea.

În anul 2015, presedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe chestorul principal de politie Ioan-Nicolae Căbulea, cu Ordinul “Bărbăție și Credință” în grad de Ofițer.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top