Primul concentrator aurifer de producție romanească a fost lansat pe piață. Antreprenorul Ovidiu Enache, a făcut toate demersurile pentru a-l breveta la nivel internațional.

0

  Mirajul aurului începe să capteze atenţia a tot mai mulţi antreprenori români. Este vorba, în principal, de aurul aluvionar prezent mai ales în apele văilor curgătoare dar și al teraselor. Activitatea de extracţie a aurului aluvionar constă din următoarele faze: extragerea nisipului aluvionar; sortarea gravitaţională a acestuia, cu selectarea fragmentelor de aur liber şi a metalelor grele; recuperarea mineralelor grele şi a aurului liber; depunerea nisipului sortat gravitaţional aproximativ în aceleaşi zone de unde a fost prelevat. 

 În teorie lucrurile par destul de simple, însă pentru toate aceste etape este nevoie de multă muncă dar și de echipamente, unele destul de sofisticate și scumpe. Fiecare aurar caută să aibe pierderile cât mai mici și o calitate bună a produsului finit, lucru aproape imposibil având în vedere faptul că toate utilajele sunt construite în afara țării și au ca target aurul din zonele respective.

 Pasionat de munca pe care o face un antreprenor din Orăștie a conceput și brevetat la nivel European primul concentrator românesc. După mai bine de 3 ani de cercetare, Ovidiu Enache a scos pe piața românească primul concentrator aurifer destinat în special stațiilor de sortare dar și celor ce dețin premise pentru exploatare aur aluvionar.

  Utilajul conceput de Enache se bazează pe centrifugarea concentratului obţinut în urma spălării aluviunilor iar prin modul în care acesta a fost proiectat pierderile de resursă sunt aproape de 0.

Așadar primul concentrator românesc pentru recuperarea aurului a fost introdus în piață și se poate obține la Comandă pe www.enamachinerygold.com sau la telefon 0748/300.995.


Distribuie

Lasă un comentariu

Top