PĂDUREA MEA DE STAT. Scandal mocnit în interiorul Direcției Silvice Alba

0

Situație tensionată printre silvicultorii din Alba. Zeci de angajați Romsilva din Ocoalele județului spun că sunt umiliți, marginalizați și chiar eliminați din sistem din cauza actualului director al Direcției Silvice, Boariu Gheorghe Dan și al grupului de interese din jurul acestuia.
Nemulțumirile oamenilor au început de la desființarea Ocolului Silvic Sebeș, concomitent cu înființarea Ocolului Silvic Blaj. Toate problemele silvicultorilor au fost redactate printr-o scrisoare adresată directorului general RNP Romsilva. Din păcate strigătul de disperare a fost brusc întrerupt de relația de prietenie dintre Gheorghe Mihăilescu actualul director Romsilva și Gheorghe Dan Boariu director Direcția Silvică Alba.
Cercul prieteniei, spun surse din Direcția Alba, a fost completat de șeful de Ocol Alba Iulia, Lupșa Ioan, care se pare că a rămas interimar pe viață.


Așadar problemele silvicultorilor din Alba au rămas doar pe hârtie și nu sunt puține.
Ocolul Silvic Sebeș a fost unul dintre cele mai vechi din țară, înființat înainte de anii 1900, un ocol cu tradiție care gestiona, Valea Sebeșului și Valea Frumoasei, mult lăudate pentru pădurile bine gospodărite.
Exodul, se arată în scrisoarea silvicultorilor, a început de la înființarea O.S. Blaj, tot personalul de la Sebeș, majoritar din Sebeș sau împrejurimi au trebuit să facă naveta aproximativ 40-50 de kilometri la noul sediu, fără mașină de servici sau deconturi asta în timp ce la poarta directorului mai mare peste păduri erau parcate tot timpul câte patru, cinci mașini înmatriculate pe Direcția Silvică Alba sau Ocolul Blaj.

Navetiști erau urmăriți sistematic și orice întârziere era taxată cu penalizări, astfel că la finele anului 2014 nici un sebeșan nu mai era la Blaj, locul acestora fiind luat de oameni fără experiență dar agreați de conducerea Direcției.

Mai mult oamenii atrag atenția asupra faptului că sediul O.S Blaj este construit ilegal, fiind cheltuite sume mari de bani, fără nici o justificare. În scrisoarea ce ar fi trebuit să genereze o anchetă de proporții la Direcția Silvică Alba sunt prezentate fapte dar și nume importante cu care directorul Boariu își întărește puterea prin diferite avantaje.

Metoda suprapunerilor și a negocierilor:

Se bazează pe suprapunerea unor partizi peste partizi gata constituite și apoi negocierea la același preț cu firma care a licitat partida mama. S-a aplicat atât pentru masa lemnoasă pe picior, cât și în prestări servicii exploatare, pentru volume de ordinal zecilor de mii de mc. Prin această metodă se evită concurența, iar prețurile rămâneau înghețate la nivelul partizi mamă. Tariful șefilor se făcea la metro cub/suprapus.

Despre cum era aranjat vânatul și cine participă la partidele de vânătoare organizate de Boariu vom revenii într-un material dezbătut pe larg. Citește întreaga scrisoare aiciscrisoare-resize

Controale silvice la Ocoale care au legături strânse cu directorul Direcției Silvice Alba, Boariu Gheorghe. Cum se fură ”legal” pădurile statului

Distribuie

Lasă un comentariu

Top