O altă vizită ministerială reconfirmă potențialul județului Alba. Deputatul Ioan Dîrzu se bucură de susținere tot mai mare din partea Guvernului

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat duminică, la Loman, în mijlocul ciobanilor din Munții Sebeșului. Daea a venit la o sărbătoare câmpenească legată de a coborâtul oilor de la munte, fiind însoțit de președintele PSD Ioan Dîrzu .

Am fost  împreună cu ministrul agriculturii Petre Daea , la Festivalul Folcloric “Coborâtul Oilor” în Loman .A fost un bun prilej să ne întâlnim cu crescătorii de ovine din județul Alba și cu agricultorii pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă și pentru a găsi cele mai bune soluții pentru susținerea și dezvoltarea activității lor ! – a spus Ioan Dîrzu pentru Opinia Transilvană

După ce crescătorii de ovine i-au prezentat o serie de probleme, Petre Daea a afirmat că apreciază sinceritatea ciobanilor.

”Eu am venit  dintr-un interes, spuneam, legitim și un interes care mă poartă prin țară, acela de a lua contact cu oamenii, cu activitatea, pur și simplu, a lor, pentru a găsi soluții. Eu nu sunt căutător de greșeli, sunt căutător de soluții. Cred că și azi am găsit soluții prin dialogul pe care l-am purtat cu crescătorii din această zonă”, a declarat ministrul.

Ministrul Agriculturii le-a spus ciobanilor că au voie să aibă câți câini doresc la stână.

”Noi am stabilit să nu existe un anumit număr. Numărul este stabilit de fiecare cioban în parte, în așa fel încât el știe câți câini îi trebuie, unde îi trebuie și cum. Nu câinii sunt dușmanii naturii. Sub nicio formă. Fiecare dintre oieri își cunoaște interesul. Nu cred că trebuie noi să-i învățăm câți câini trebuie să aibă. Dimpotrivă. Trebuie să îi lăsăm pe ei în liniștea lor, în arealul lor, în gândirea lor corectă, puternică și extrem de necesară pentru că, în lupta cu natura, câștigătorii, de regulă, sunt cei care sunt puternici și echilibrați”, a susținut ministrul.

Petre Daea a asistat și la punerea în scenă a coborârii oilor de la munte și a vizitat mai multe țarcuri cu ovine, apoi a vizitat și o reconstituire a unei stâne tradiționale, prilej cu care interiorul acesteia i-a stârnit amintiri despre copilărie și despre mama sa. De asemenea, Petre Daea a achiziționat, contra cost, mai multe produse specifice zonei, cum ar fi sloi de oaie, cașcaval de oaie sau ceapă roșie.

Petre Daea a promis că se va implica și în dotarea cu costume pentru un grup de mici călușari din Loman.

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top