Ioan Dîrzu : Prioritatea zero trebuie să fie protejarea populației

0

Prioritatea zero trebuie să fie protejarea populației, iar politicienii sunt obligați să acționeze pentru popor, nu împotriva lui. Partidul Social Democrat susține, cu fermitate, politici eficiente în sănătate și nu alegeri anticipate. De asemenea, parlamentarii PSD vor participa la ședința de învestitură și vor asigura cvorumul, însă este obligația PNL și a aliaților săi de a asigura majoritatea necesară învestirii. Un vot al PNL împotriva propriului guvern nu va face decât să reconfirme o mascarada politică deja sancționată de Curtea Constituțională.

România se află, în prezent, în pragul a trei crize majore: 1. Criza sănătății – riscul epidemiei de coronavirus; 2. Criza economică – generată de panica epidemiei care a determinat blocaje economice și comerciale, cât și de politica dezastruoasă a celui desemnat acum pentru funcția de premier, moneda națională devalorizându-se, iar prețurile explodând; 3. Criza socială – Turcia trimite refugiații sirieni către Europa;

Mai mult decât oricând România ar trebui să aibă instituții funcționale și stabile pentru a putea asigura sănătatea cetățenilor.

Insistența lui Klaus Iohannis și a PNL pentru anticipate provoacă deja prejudicii grave. România fără guvern și fără Parlament ar fi un dezastru în actualele circumstanțe.

Votul pentru Guvernul Cîțu va fi clipa adevărului pentru PNL și Iohannis: A făcut președintele o propunere responsabilă pe care propriul partid să o susțină sau a luat la mișto o țară întreagă în ciuda epidemiei de coronavirus?

PNL are obligația să confirme inclusiv la vot că, într-adevăr, îl susține pe premierul desemnat și că a fost de bună credință atunci când a clamat dorința constituirii unei majorități pentru învestire.

Parlamentarii PNL trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să nu sacrifice în aceste momente importante pentru parcursul României drepturile fundamentale ale cetățenilor pentru prioritățile și calculele lor politice. Țara noastră are nevoie de stabilitate și de politici coerente care să ne îndepărteze de cele trei crize majore.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top