Interviul săptămânii : Traian Rusu, primarul comunei Ighiu despre problemele administrațiilor locale

0

Primăriile care desfăşoară lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală se află în situaţii dificile din cauza creşterii preţurilor la materiale şi carburanţi, atrage atenţia primarul comunei Ighiu, Traian Rusu.

Într-un interviu acordat publicației Opinia Transilvană, Traian Rusu, vorbește despre situațiile deloc plăcute prin care trec administrațiile locale care au accesat PNDL 1 și PNDL2. Primarul comunei Ighiu solicită  Ministerului Dezvoltării să vină rapid cu o soluţie, deoarece altfel există primării care vor fi nevoite să renunţe la contractele prin PNDL. În caz contrar, primarii riscă să rămână cu lucrări nefinalizate sau să se trezească cu acţiuni în instanţă din partea constructorilor.

PNDL este un program administrat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, din care s-au cheltuit aproape 6 miliarde de lei în ultimii 3 ani. Cheltuielile merg către primării sau consilii județene, pentru construcție sau modernizare de drumuri, școli, stadioane, sisteme de alimentare cu apă, etc. — cea mai mare parte ajunge la comune.  Urmăriți întregul interviu :

Distribuie

Lasă un comentariu

Top