Gheorghe Beleiu: Mai puțin noroi și mai multe utilități pe străzile din Alba Iulia – prioritatea echipei Pro România

0

E suficientă o ploaie mai zdravănă ca să vedem cum arată, cu adevărat, drumurile și trotuarele din Alba Iulia. Trăim într-un municipiu reședință de județ care numără peste 330 de kilometri de străzi. Din păcate, mai puțin de jumătate din aceștia sunt asfaltați sau măcar betonați ori îmbrăcați cu piatră fasonată. În același timp, situația accesului la utilități publice lasă și ea de dorit. Există multe, prea multe străzi care nu au acces la alimentări cu apă, canalizare ori electricitate.

Consider că atunci când locuiești într-un oraș precum Alba Iulia, accesul la apă, canalizare sau electricitate nu ar trebuie să mai fie un lux sau un privilegiu. Toate acestea ar trebui să facă parte din normalitate.

Este de neconceput ca în anul 2020, într-un oraș care se pretinde a fi „smart city”, la nivelul și standardele Uniunii Europene, să lipsească ceea ce în urmă cu trei decenii era un deziderat pentru zona rurală: străzi asfaltate și utilități.

Prin cheltuirea eficientă și responsabilă a fondurilor publice locale, dar și a celor care pot fi atrase prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană, se pot face astfel de investiții în infrastructură. Pot fi asfaltate străzi, construite pasaje supra și subterane, piste de biciclete, linii dedicate mijloacelor de transport în comun, pe care să circule autobuze electrice sau hibrid. Cu voință și înțelepciune, pot fi găsite resursele necesare pentru a demara investiții în rețele de utilități publice ori pentru a crea condițiile optime astfel încât acestea să fie făcute de către operatorii din fiecare domeniu.

Suntem convinși că prin implicare și profesionalism, dar mai ales cu bună credință și printr-o consultare/informare reală și permanentă a cetățenilor, putem transforma Alba Iulia într-un oraș în care străzile asfaltate și utilitățile să devină o normalitate și nu un deziderat.

Scoaterea „noroiului” din Municipiul Alba Iulia este o prioritate pentru noi, echipa Pro România – Alba Iulia.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top