Eșec răsunător al Consiliului Județean Alba ! Lungul DRUM al promisiunilor și cum au vrut politicienii să ia caimacul unei stațiuni turistice in plină dezvoltare

0

“Mica Elveţie” a României, domeniul schiabil Șureanu, un loc în care orice iubitor de natură se află în al nouălea cer. Peisajele  de poveste într-o arie  încă sălbatică,  conturează un paradis. Un proiect perfect care ar fi adus această zonă în topul celor mai extravagante stațiuni turistice montane din Europa.

DSC_3548 poarta raiului toate_

Investitorii nu s-au lăsat așteptați  și în cel mai scurt timp au apărut locuri de cazare dar și un domeniu schiabil modern cu 10 pârtii  dotate cu teleschi și telesaune. Turiștii au venit rapid iar zona Poarta Raiului-Şureanu ar fi  determinat o dezvoltarea durabilă din punct de vedere economic, social şi implicit a turismului interregional.

Un singur aspect împiedică însă acest megaproiect, porțiunea de drum care face legătura între Barajul Oașa și  Masivul  Șureanu. Catalogat ca și drum județean cu o lungime de 16 kilometri, DJ 704, pare să fie marea problemă în această ecuație. De ani buni de zile specialiștii Consiliului Județean Alba și-au luat angajamentul reabilitării DJ 704 fără nici o finalitate. Sume impresionante de bani pentru studii și proiecte, încă nejustificate, iar pe drumul respectiv nu a fost mișcată nici măcar o piatră deși pe anumite porțiuni viața turiștilor este pusă în pericol.

drum 3 drum 4 peisaj de iarna

Ei bine, ar trebui să ne resemnăm şi să ne vaccinăm împotriva promisiunilor de acest gen, acestea nefiind altceva decât o molimă care acaparează minţile celor care țin în mâini frâiele județului.

 

    O ordonanță de Guvern folosită drept paravan pentru o ilegalitate sau pentru incompetență ?

 

În acte proprietarul acestei porțiuni de drum este Ministerul Finanțelor iar drumul este unul forestier aflat  în administrarea  Regiei Naționale a Pădurilor.

Cu o Ordonanță de clasificare  în mână, Consiliul Județean Alba s-a întabulat pe un drum care nu-i aparține iar de aici foarte multe semne de întrebare, cum și-a luat Consiliul Județean angajamentul că reabilitează DJ 704, pentru ce s-au alocat sume de bani, cum poți fi eligibil într-un proiect în care nu ai o documentație completă ?

Așadar nu  a existat niciodată o hotărâre care să treacă acest drum forestier din Domeniul Public al Statului  și din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al județului Alba.

61528543 ministerul_finantelor

Reprezentanții Ministerului Finanțelor și ai Regiei Naţionale a Pădurilor confirmă existența unor corespondențe între CJ Alba și cele două intituții, dar nu a fost reglementat dreptul de proprietate. În baza legii și a unei Ordonanțe de Guvern cei mai îndretățiți să preia acest drum este Consiliul Local Șugag.

La acest capitol și parlamentarii de Alba au stat cu mâinile în sân și au aruncat doar promisiuni în campaniile electorale , la nivel național mai multe cazuri de acest gen au fost soluționate prin Ordonanțe de Guvern.

În consecință, Consiliul Județean, bate pasul pe loc privind DJ 704 fără a avea o soluție de rezolvare a situației, transformând acest proiect într-un eșec răsunător . O promisiune neonorată și multe interese majore.

De ce Consiliul Județean Alba ține cu dinți de acest drum, ce se va întâmpla la iarnă  și ce vor face cei care au investit în zona Șureanu , vom revenii cu documente într-un articol viitor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top