DUȘMANUL INVIZIBIL al cuprului românesc

0

Suntem victimele unei diversiuni şi manipulări cinice atunci când peste tot se vorbeşte de marii corupţi care au cumpărat de la stat pe nimic complexe industriale inestimabile. Adevărata tragedie a României o constituie mulţimea de obiective economice care au fost scoase din funcţiune, producând astfel milioane de şomeri, iar după aceea au fost demolate, distruse, iar astăzi, dacă am vrea, nu mai avem ce repune în funcţiune.

Pe scurt, nu se urmărește privatizarea economiei româneşti, ci distrugerea acesteia. Dintr-o ţară industrială cu o economie prosperă, cu excedent în balanţa comerţului exterior, România post-decembristă s-a transformat într-o ţară bananieră de consum, piaţă pentru producţia de marfă a altor ţări, o ţară îndatorată până peste cap finanţei mondiale. În mica noastră publicație ca subiect principal, în ultimii doi ani, reporterii Opinia Transilvană au urmărit cu interes evoluția singurei companii miniere aflate pe profit din România, CupruMin Abrud.
Trecută printr-o privatizare care s-a dovedit a fi un JAF NERUȘINAT, de pe urma căruia s-au îmbogățit o mână de întreprinzători, compania din Abrud a revenit în topul societăților cu profit din industria românească.

Compania minieră CupruMin a fost în ultimii doi ani, ocupată și adusă la tăcere de către un grup de interese coordonat de un Consiliu de Administrație numit” pe genunchi” și de o conducere executivă pusă în funcție pe relații și cotizații, care se mențin la putere cu sprijinul discret al celor ce beneficiază de pe urma trădării!
Indiferența Consiliului de Administrație al CupruMin ar putea aduce în orice moment o pierdere imensă pentru societatea din Abrud. Mai mult decât atât prin aranjamente interne și mișcări de personal, conducerea executivă a reușit mânuirea și falsificarea unor analize din care să rezulte cantitatea de metale prețioase aflate în concentrația de Cupru.

STORȘI DE AUR : 150 de kilograme de AUR, CADOUL conducerii corporatiste din CUPRUMIN pentru chinezii de la Merlion Resources Holding

În acest context nu știu dacă mai are rost să deschidem subiectul licitațiilor trucate prin care sunt favorizate firme de casă sau grupuri de interese din care fac parte, pe rând, membrii din conducerea corporatistă, beneficiarii” ordonanței 109”.

Din păcate nu jaful este scopul principal al diversiunii, deși unii profită de acest aspect. În cazul CupruMin, marii profitori, rămân încă ascunși și așteaptă momentul potrivit. După întâlniri suspecte reprezentanți ai Statului Român au bătut palma pentru trădare iar cărțile se pare că au fost aruncate.

DOCUMENTE : Cuprumin Abrud a rămas fără GARANȚIA FINANCIARĂ în contractul cu Merlion Resources Holding ! Efectele ordonanței 109 aduce CUPRUL ROMANESC ”LA PURTĂTOR” în timp ce Ministerul Economiei citește RAPOARTE TRUCATE

Distribuie

Lasă un comentariu

Top