DOCUMENTE – STRIGĂTUL DISPERĂRII : Sute de oameni furați, înșelați, umiliți de o grupare MAFIOTĂ ce a pus stăpânire pe Composesoratul Bucium Detunata.

2

Situație fără precedent la Composesoratul Bucium Detunata din comună Bucium. În timp ce membrilor composesori nu li se distribuie lemnul care li se cuvine, o serie de societăţi private exploatează în pădurea composesoratului fără să țină cont de nimic.


În ultima ședință a Composesoratului, în duminica Floriilor, membri au aflat cu stupoare că există în acest moment o restanță de aproximativ 7000 de metri cubi, față de proprietarii de pădure. Adică oamenii nu și-au primit lemnul dar pădurea a fost tăiată. Pierderile financiare sunt de peste un miliard de lei vechi, doar în ultimul an.


Deși toate autoritățile au fost înștiințate de situația de la Bucium nimeni nu mișcă un deget. Există doar două explicații în acest sens: Ori nu le pasă – Ori se hrănesc și ei din pădurea buciumenilor.
În momentul de față Composesoratul Bucium este administrat de R.A Sebeș fără să existe în acest sens un document recunoscut de majoritatea membrilor composesori, fiind semnat de oameni care ocupă abuziv un statut.


Prin includerea noilor membri în Composesorat, trebuia şi înregistrarea acestora la judecătorie, deoarece în acest sens modificarea membrilor unei asociaţii este o modificare de stătut şi trebuie asigurată publicitatea pentru a deveni opozabila, acest lucru nu s-a făcut;
 Nu s-a respectat statutul şi implicit Legea, privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli;
 Modificarea statului s-a făcut cu rea credinţă, abuziva, Composesoratul are un scop patrimonial, ceea ce excede reglementarilor în OG 26/2000, fiind aplicabile dispoziţiile cuprinse în Cartea a III-a art. 331-339 din Codul de procedura civilă, referitoare la procedurile necontencioase.


Și neregulile prind aceste abuzuri curg, cât despre tăierile necontrolate de pădure nu putem spune decât că totul pare rupt din povești cu mafioți.
Într-un raport, pe anul 2016 de exemplu, scris probabil pentru a face mișto de oameni, vedem că:
Posibilitatea anuală de punere în valoare este 4350 m. c de masă lemnoasă pentru Composesoratul Bucium.
 S-a pus în valoare cantitatea de 4880 mc într-un număr de 15 partizi,
 S-a recoltat şi livrat 3702.15 mc, dar s-a înregistrat o restantă de 2850 mc.
Calcule haotice menite să-I pună în dificultate pe membrii composesori și o gestiune frauduloasă a conducerii.

După cum reiese din documente, raportul Consiliului de Administraţie pentru anul 2016 a fost prezentat sub forma unei compuneri în forma olografa, fără a avea nr. de înregistrare în registrul de evidenta a composesoratului, cu greşeli şi corecturi necertificate, nerespectându-se capitolele care trebuie incluse într-un raport de activitate al unei societăţi, incomplet, omițându-se intenţionat să se prezinte datele care reflectă calitatea slabă a actului de conducere, lipsa de organizare a activităţilor, transparenta, stadiul proceselor în care este implicat composesoratul, penalizări, amenzi, etc.


Un aspect important omis de conducerea Composesoratului sunt sumele de bani încasate pe pășunile pe care le deține, 0.
Într-un document înregistrat la Oficiul European de Luptă Antifraudă, se arată că :
Asociaţia Composesoratul Silvic „Detunata-Bucium”, nu a mai depus cereri de plată pentru campaniile 2016, 2017 și 2018.
Suprafeţele de teren au fost închiriate familiei preşedintelui composesoratului Colda Daniel Dumitru şi altor persoane, apropiate acestuia, deoarece composesoratul nu era eligibil pentru a obţine fonduri APIA, fiind exclus de la plata doi ani la rând.
Scopul final: obţinerea de fonduri europene de la APIA pentru terenurile composesoratului, dar pe persoana fizică, deci dacă nu merge pe composesorat, poate merge pe persoana fizică, în nici un caz pentru membri composesori, care nu au beneficiat, nici măcar de un leu.
Cu alte cuvinte, cunoscând faptul că asociaţia composesoratul a fost exclusă de la plata în doi ani consecutivi, conducerea acesteia a închiriat terenul chiar soţiei preşedintelui cu scopul clar, bine determinat, de a obţine totuşi fondurile de la APIA. Astfel zeci de mii de euro ajung în conturile familiei Colda, de pe spatele composesorilor.
O altă afacere bună pentru familia Colda este adunatul ciupercilor și a fructelor de pădure, unde alte zeci de mii de euro intră doar în buzunarele acestora și nu în conturile Composesoratului, așa cum prevede legea.


Despre afacerea de familie Bucium Detunata, despre cine este în spatele acestor indivizi care au acaparat un Composesorat cu câteva sute de membri și despre cei care ziua sunt în uniformă iar în timpul liber afaceriști cu lemne într-un material cere urmează.

Distribuie

2 comentarii

  1. Sperăm din tot sufletul să fie rezolvate problemele cu composesoratul Bucium. Nu este normal ca pădurile oamenilor să fie tăiate abuziv și nimeni, dar nimeni să nu ia nici o măsură. Există persoane în vârstă care nu mai locuiesc în Bucium și care nu au nici un control asupra terenului. Composesoratul a ras tot, a tăiat abuziv și nimeni nu îi controlează.

    Oamenii de rând nu au putere să se lupte cu persoanele care „patronează” composesoratul pentru că au „aranjamente”, peste tot. Cu ajutorul Dvs., sperăm ca lucrurile să se așeze, să dispară persoanele care au abuzat de funcții și să fie trași la răspundere.

Lasă un comentariu

Top