DOCUMENTE : Delapidarea și luarea de mită – principalele atuuri pentru șefia DRDP Cluj. Iohannis sfidat în față de CA-ul CNAIR

0

Chiar în ziua în care președintele României declara că penalii nu au ce căuta în funcții publice, cu referire la cazul lui Costel Alexe, urmărit penal de DNA, pentru luare de mită și instigare la delapidare, la CNAIR au loc schimbări importante. Dintr-o listă mai lungă de aprobări ale Consiliului de Administrație ne-a atras atenția revocările și noile numiri de la conducerea D.R.D.P. Cluj.


Astfel Hotărârea Consiliului de Administrație al CNAIR din data de 12 ianuarie arată că este revocat din funcția de director general regional al DRDP Cluj domnul Cecan Eugen, care este numit în funcția de director regional al aceluiași DRDP Cluj. Teoretic poate pare o glumă, practic este doar o schimbare de organigramă care trebuia aplicată printr-o hotărâre a CA-ului, moral însă domnul director al DRDP Cluj a avut conflicte deschise chiar cu instituția pe care o conduce.

În urma unui dosar penal întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca având numărul 1848/P/2017 s-a dispus trimiterea în judecată a domnului Cecan Eugen, director al DRDP Cluj pentru infracțiunea de delapidare în formă continuată.

Eugen Cecan


Cum era firesc la acea vreme angajatorul s-a constituit parte civilă, urmând apoi o serie de procese de la Judecătoria Cluj Napoca, la Tribunalul Cluj, apoi la Tribunalul București. Procese în urma cărora Cecan Eugen a mai câștigat ceva cheltuieli de judecată.

În cele din urmă dosarul civil a fost atașat celui penal. Mai mult decât atât Cecan a mai fost găsit și în stare de incompatibilitate. Însă ce mai contează…

În primul rând CNAIR ar fi trebuit să fie sancționată? S-a întâmplat? Bănuiesc că nu, erau de râsul curcilor, în al doilea rând omul asta are interzis pe funcție până în data de 16.02.2021. Nu interesează pe nimeni atâta timp cât cetățeanul plătește și boierii ăştia se înfructă din banul public.


A doua mare realizare a Consiliului de Administrație a CNAIR, niște oameni cu un grad de responsabilitate impecabil, după cum a-ți văzut, este numirea în funcția de director adjunct a Direcției de Întreținere DN și Autostrăzi a domnului Sabău Vasile Lucian, un geniu al întreținerii drumurilor.

Ce îl recomandă pe domnul Sabău pentru noua funcție este tocmai faptul că domnia sa a fost arestat și condamnat cu executare pe vremea când era director general al aceleiași instituții DRDP Cluj pentru luare de mită. Acesta ar fi primit în perioada 1999-2000 sume importante de bani de la directorul unei societăți comerciale pentru înlesnirea unor contracte de colaborare în vederea închirierii unor utilaje și mijloace de transport.

Acest domn are acum pe mână banii, și nu puțini, pentru întreținerea drumurilor din cele șapte județe administrate de DRDP Cluj, Alba, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.
Deci fără penali în funcții publice. Măi oamenilor, ori sunt eu nebun, ori voi indiferenți, pentru că nu se poate întâmpla așa ceva într-o democrație aleasă. Nu e normal, doi oameni certați rău cu legea să ocupe funcții importante în instituții în care sărmanul cetățean virează bani.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top