Acuma răsfoiți: CNAIR

Local

0

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” atrage atenția autorităților că în județele din Moldova există o mare criză de muncitori calificați în construcția, repararea și administrarea de drumuri, unul dintre principalele motive fiind desființarea acestor specializări la liceele și școlile profesionale de stat

Actualitate

0

În scrisoarea transmisă ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” a solicitat modificarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2011 şi efectuarea unui control real asupra transporturilor agabaritice. Considerăm că instituția responsabilă de repararea și modernizarea drumurilor este cea mai în măsură să îi controleze pe cei care, nerespectând legea, le pot distruge.

Social

0

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” a solicitat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, operaționalizarea Companiei pentru Investiții în Infrastructura (CNIR), organism care trebuie să se ocupe de construcția de autostrăzi, pornind de la începerea procedurilor de contractare, studii de fezabilitate, proiectare, expropriere şi execuţie lucrări şi până în momentul în care acestea pot fi predate spre administrare către CNAIR.

Actualitate

0

Reprezentanții Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu” au aflat intenția conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de a înființa o nouă Direcție Regională de Drumuri și Poduri, cu posturi de șefi bine plătite, în timp ce muncitorilor li s-a comunicat că nu există bani pentru majorările salariale pe care le merită.

Eveniment

0

Angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), de la Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC) Snagov, își desfășoară activitatea în barăci de tip ”organizare de șantier”. Acestea nu au încălzire proprie, aer condiționat, apă potabilă sau grupuri sanitare corespunzătoare, angajații fiind nevoiți să își facă nevoile fiziologice într-o cabină ecologică, neracordată la sistemul de canalizare.

Actualitate

0

Recensământul general de circulație pe drumurile publice, care se realizează o dată la 5 ani, trebuia efectuat în anul 2020, însă a fost decalat în contextul pandemiei deoarece nu ar fi putut oferi o imagine de ansamblu corectă a circulației pe drumurile publice având în vedere restricțiile instituite. Ultimul recensământ a fost efectuat în anul 2015 și nu mai este de actualitate, iar țara noastră are nevoie cât mai rapid de o nouă astfel de catagrafie.

1 2 3 4