Despăgubiri de sute de milioane de lei în Consiliul Județean Alba pentru un management defectuos. O jurnalistă a fost concediată abuziv de la Centrul de Cultură ”Augustin Bena”

0

Râuri de cerneală ar fi curs dacă am scrie despre cloaca din instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba. Incompetența și lipsa de profesionalism de care au dat dovadă de-a lungul timpului anumiți șefi de servicii, protejați de grupuri de interese, au lăsat o pată neagră în bugetul județului.

 

Centrul de Cultură Augustin Bena este una din instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Alba în care lucrurile sunt greu de controlat iar neregulile se țin lanț. De la finanțări nejustificate și până la concedieri ilegale, Centrul de Cultură a avut o bună perioadă în care a căpușat Consiliul Județean.

În anul 2015 conducerea Centrului de Cultură Augustin Bena, aflată sub influența binefăcătoare a ipocriziei, a concediat cinci oameni fără nici o justificare. Din păcate doar o persoană a avut curajul să conteste acțiunea în instanță.

Jurnalista Petruta Pop, angajată a Centrului de Cultură pe post de referent la cercetare tradițională, a fost concediată abuziv de fosta directoare Daniela Floroian. Jurnalista a vrut să lămurească lucrurile iar instanța i-a dat dreptate. Petruța Pop a fost concediată abuziv dintr-o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

Prin Hotărârea 1101/2017, Instanța” Admite în parte cererea formulată de reclamanta Pop Petruta Dorina împotriva pârâtului Centrul de Cultură Augustin Bena, cu sediul în Alba Iulia, str. Morii nr.8 jud. Albă şi, în consecinţă: Anulează decizia nr.74/24.06.2015. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia avută anterior concedierii şi plata în favoarea acesteia, a unei despăgubiri egală cu salariile lunare avute, indexate, majorate şi actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală corespondentă, începând cu data nașterii dreptului material, până la data plăţii efective. Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtului al plata sumei reprezentând daune morale. Fără cheltuieli de judecată. Hotărârea este executorie și poate fi atacată doar de reclamantă.”

Așadar, aproximativ 300 de milioane de lei trebuie să scoată Consiliul Județean Alba pentru a plătii aroganțele unei foste directoare dar și managementul defectuos de care aceasta a dat dovadă.

Deși redacția noastră a mai atras atenția în această privință, starea de greață a unor funcționari din Consiliul Județean persistă.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top