Acuma răsfoiți: Centrul de Cultura Augustin Bena

Cultură

0

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, din subordinea Consiliului Județean Alba, a organizat, în perioada 21 februarie – 11 aprilie 2022, Concursul Național de Arte Plastice „Familia Regală a României prin ochi de copil”, concurs care a atras un număr record de participanți: 238 de copii și tineri din 25 de instituții de învățământ din întreaga țară.

Eveniment

0

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, din subordinea Consiliului Județean Alba, a organizat, în perioada 21 februarie – 11 aprilie 2022, Concursul Național de Artă Fotografică „Familia Regală a României”, concurs inițiat cu scopul promovării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba Iulia.

Cultură

0

Ziua Internațională a Fericirii (20 martie) ne reamintește că acțiunile fiecăruia dintre noi contează, pentru a contribui la construirea unei viitor pentru copiii noștri, în pace și fericire. Cu această ocazie, peste 100 de copii și tineri din județul Alba, alături de solista Roxana Reche, naistul Alexandru Pal și Orchestra Română de Folclor transmit un manifest muzical prin care cer oprirea războiului din Ucraina.

Cultură

0

Comunitățile din Țara Secașelor își prezintă duminică, 30 ianuarie 2022, o parte din zestrea etnofolclorică în cadrul Festivalului interjudețean „Datină străbună pe Secaşe”, unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor și datini din România. Ediția din acest an a festivalului va avea loc începând cu ora 16:00, la Căminul Cultural din Doștat.

Cultură

0

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, instituție subordonată Consiliului Județean Alba, și Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași prezintă, luni, 24 ianuarie 2022, o producție documentară unică în spațiul cultural românesc: „Orchestra Română de Folclor pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza”.

Cultură

0

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România – lansarea Orchestrei Române de Folclor”, o producție culturală realizată în întregime de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru Ziua Națională, a fost preluat de zeci de misiunile diplomatice ale României din întreaga lume. Evenimentul cultural a ajuns astfel prin intermediul ambasadelor și consulatelor românești la comunitățile de români și la instituțiile media și de cultură partenere.

1 2 3