Acuma răsfoiți: Centrul de Cultura Augustin Bena

Cultură

0

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România – lansarea Orchestrei Române de Folclor”, o producție culturală realizată în întregime de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru Ziua Națională, a fost preluat de zeci de misiunile diplomatice ale României din întreaga lume. Evenimentul cultural a ajuns astfel prin intermediul ambasadelor și consulatelor românești la comunitățile de români și la instituțiile media și de cultură partenere.

Cultură

0

Orchestra Română de Folclor, prima orchestră de uniune națională, va fi lansată în 1 Decembrie, la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României. Orchestra este un proiect cultural al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, instituția urmând să lanseze și o producție proprie (concept artistic, regie de sunet, filmare, montaj și masterizare) respectiv Concertul extraordinar de folclor „ALBA UNEȘTE ROMÂNIA”.

Cultură

0

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, expoziția personală de ilustrații a artistului Vali Petridean, unul dintre cei mai importanți ilustratori români. Expoziția poate fi văzută în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba sau on-line pe pagina de Facebook a instituție de cultură.

Cultură

0

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba oferă tuturor celor care iubesc și apreciază obiceiurile tradiționale românești o colecție de fotografii etnografice, atât noi, cât și de arhivă, despre „Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag. Obiceiul este unic în România și, din păcate, anul trecut și anul acesta, nu a mai fost organizat din cauza măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-COV-2.

1 2