Cazul Cuprumin – Oficialii români dau ultimatumuri ziariștilor: ”Afectați interesele statului”!

1

Pe zi ce trece noi informații apar în povestea vânzării producţiei de minereu de cupru a Cupru Min către compania chineză Merlion Resources, reprezentantă de Wang Yan, căruia i s-a retras în 2014 cetățenia la cererea SRI, fiind considerat “pericol pentru siguranța națională”. Lichitaţia câştigată de chinezi a avut loc în 2017, însă tatonarea chinezilor a început mult mai devreme.

Încă de la data semnării acestui contract, jurnalistul Radu Ciobotea a atras atenția asupra nerespectării mai multor clauze din caietul de sarcini al licitației, suspectând favorizarea firmei din Hong Kong.

DOCUMENTE : Cuprumin Abrud a rămas fără GARANȚIA FINANCIARĂ în contractul cu Merlion Resources Holding ! Efectele ordonanței 109 aduce CUPRUL ROMANESC ”LA PURTĂTOR” în timp ce Ministerul Economiei citește RAPOARTE TRUCATE

Pe scurt, semnarea contractului cu Merlion Resources Holding Limited a fost premeditată de conducerea S.C. CUPRUMIN S.A interesele dovedindu-se a fi mult mai mari. Jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat pe tolo.ro legături periculoase dintre reprezentanții  Merlion Resources și oficiali ai statului român. Oameni care, în 2005, exploatau fete minore și filmau ofițeri români făcând sex cu ele, în 2018, au acces nestingherit la zăcămintele din Apuseni, fără ca nimeni să-i deranjeze.

Autoritățile române pasează acum vina de la unii la alți iar Cuprumin trece la intimidarea presei prin amenințări voalate ” atât noi cât și partea chineză vom demara acțiuni” ”Presa afectează interesul statului”!

”Prin articolul în care afirmați că un mafiot chinez are contract pe 100% din producția de cupru a României generați îndoieli asupra reputației și imaginii publice a societății Cupru Min. Astfel, riscați să afectați interesele comerciale ale companiei și, implicit, ale statului român și să deteriorați relația contractuală cu clientul nostru – mai ales că ați devoalat detalii ale unui contract confidențial, sub pretextul interesului public/jurnalistic”.

 

DOCUMENTE: Cum fuge Ministerul Economiei de responsabilitatea Cuprumin. Nimeni nu verifică legalitatea acțiunilor făcute de conducerea societății din Abrud.

Revenim cu amănunte despre legăturile Merlion Resources cu DIPI, reprezentanți ai ministerelor și Guvernelor anterioare.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top