DOCUMENTE: Cum fuge Ministerul Economiei de responsabilitatea Cuprumin. Nimeni nu verifică legalitatea acțiunilor făcute de conducerea societății din Abrud.

0

Se strânge lațul în jurul companiei CupruMin. După organizarea licitației de vânzare a 80.000 de tone de concentrat de cupru au fost sesizate în mai multe rânduri Ministerul Economiei și Corpul de Control al ministrului Economiei legat de aspecte nelegale cu privire la derularea procedurii.


Iniţial instituțiile semnalate și-au declinat competențele spre soluționare înspre justiție se pare că majoritatea plângerilor au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni. Un traseu anevoios al documentelor aruncate în brațele specialiștilor din Câmpeni pe umerii cărora stă rezolvarea unor posibile infracțiuni economice grave. Ministerul Economiei prin Corpul de Control putea verifica sesizările cu pricina însă a preferat să arunce pisica în curtea altora și să aștepte liniștiți un răspuns deși Corpul de Control al Primului Ministru a specificat clar obligativitatea ministerului de resort în rezolvarea situației. Curtea de Conturi a României subliniat și ea responsabilitatea celor de la Economie, însă în zadar. Cert este că la mijloc ar fi intrat procurorii Direcției Naționale Anticorupție care verifică. din surse neoficiale, situația de la Abrud. Vezi documente oficiale :  guvernparlament raspuns Consiliul Concurentei

https://opiniatransilvana.ro/documente-cuprumin-abrud-a-ramas-fara-garantia-financiara-in-contractul-cu-merlion-resources-holding-efectele-ordonantei-109-aduce-cuprul-romanesc-la-purtator-in-timp-ce-minister/

Pe scurt, semnarea contractului cu Merlion Resources Holding Limited a fost premeditată de conducerea S.C. CUPRUMIN S.A. Astfel executivul societății din Abrud în toate etapele procedurii de licitaţie, chiar şi după semnarea contractului de vânzare-cumpărare concentrat de cupru, prin toate acţiunile sale, a avut ca şi finalitate susținerea Merlion Resources Holding Limited.
Conducerea societăţii a insuflat angajaţilor că respectivul contract de vânzare-cumpărare concentrat de cupru, trebuie semnat cu Merlion Resources Holding Limited şi trebuie că această societate să fie ajutată/sprijinită pe perioada derulării contractului, chiar dacă asta ar însemna cheltuieli suplimentare, nebugetate, toate acestea cu susținerea Consiliului de Administrație.
Ce este cel mai grav că nimeni nu verifică derularea contractului, chiar dacă se dă marfă fără ca Cuprumin să aibe contravaloarea în conturi care trebuia completată de facturile finale de conținut cu aur și argint, adică egalizările.

STORȘI DE AUR : 150 de kilograme de AUR, CADOUL conducerii corporatiste din CUPRUMIN pentru chinezii de la Merlion Resources Holding

Distribuie

Lasă un comentariu

Top