Cât de productivi au fost parlamentarii de Alba în mandatul 2016-2020? (II) Sorin Ioan-Bumb

0

De la mari dezamăgiri, la adevărați profesioniști în domeniul lor, parlamentarii români sunt imaginea țării în ansamblul ei. Fie că ne place sau nu… Și, la fel stau lucrurile și atunci când vine vorba despre actualii parlamentari de Alba, cei care se pregătesc de marele test din Decembrie. Un test pe care unii îl vor trece, alții îl vor pica pe măsură de ce harta voturilor la nivel județean suferă mici modificări. Ca și până acum, județul Alba va avea în Parlamentul României 7 parlamentari (5 deputați și 2 senatori).

Și, pentru a nu se supăra niciunul dintre parlamentarii noștri de Alba, mai ales că printre ei sunt și unii mai slabi de înger sau cu un obraz prea subțire care nu suportă critica sau a fi trași de mânecă de cei care i-au trimis acolo, le vom analiza activitatea în ordinea numerelor de pe tricou să spunem așa, respectiv în ordine alfabetică.

Deputatul Sorin-Ioan Bumb văzut prin ochii noștri

Deputatul Sorin Bumb nu este nici pe departe un necunoscut în ceea ce înseamnă activitatea sa publică, mai ales că a fost “școlit” în administrația publică sub aripa lui Ion Dumitrel. Acesta a fost vicepreședinte al CJ Alba în perioada 2008-2012, iar ulterior între 2012-2016 fie consilier în cabinetul lui Dumitrel, fie administratorul public al județului in cadrul CJ Alba.   

Însă dincolo de aceasta, este totuși un expert în tot ce înseamnă rețelele de gaze și alimentarea cu gaze. Inginer în acest domeniu, Sorin Bumb a activat în perioada 1991-2008 în domeniul gazelor naturale, fiind de altfel Licențiat în forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze din cadrul Institutului de Petrol și Gaze, Ploiești. Nu se știe cât de multe au adus la modul real pregătirii sale personale celelalte studii trecute în CV-ul domniei sale: respectiv câte 2 ani la Spiru Haret și Aisteda…

Deputatul Bumb este prin fire un om energic, care se face foarte plăcut celor din jur, respectuos, dar și foarte activ politic. Pare a fi dincolo de orice și un foarte bun “om de partid”. Asta înseamnă pe de o parte atât o disciplină în a respecta linia trasată de șefii politici, dar pe de altă parte și un mare minus care îl transformă pe un politician de foarte multe ori într-un ridicător de mâini decât într-un om dedicat interesului public, al alegătorilor, adică al celor care până la urmă l-au votat.

După cum reiese din declarațiile sale de avere, nu pare a fi un foarte erudit utilizator al sistemului bancar sau este foarte posibil ca declarațiile de avere completate să fie privite foarte superficial. Practic, dacă ar fi să ne luăm după ele, toți banii câștigați ca și deputat în ultimii 4 ani au fost cheltuiți de Sorin Bumb, ei neregăsindu-se nici în depozite și nici măcar în împrumuturi către diverși cunoscuți cum “procedează” cei cu state vechi în Parlamentul României.

Adică toți cei 354.833 de lei câștigați ca și deputat în perioada 2016-2020 nu au fost nici investiți, nici plasați în acțiuni, nici împrumutați, iar dacă ar fi să dăm crezare în totalitate declarației de avere, au fost cheltuiți toți! Ceea ce nu este rău deloc: întoarcerea banilor în economie chiar și numai prin cumpărături existențiale este de natură să mențină vie economia unei țări! Asta numai dacă ar fi și adevărat…

Altfel, Sorin Bumb pare că are aceleași 2 apartamente (unul în Alba Iulia, altul în Cluj Napoca), niciun teren, aceleași 2 mașini, fără alte averi, tablouri, bijuterii etc..

Activitate de parlamentar

Activitatea de parlamentar în cifre (altele decât cele ale veniturilor sale) a d-lui Sorin-Ioan Bumb nu este de natură să ne “stingă lumina”. În 4 ani de mandat, a deschis efectiv gura în plenul Parlamentului României de 77 de ori, în 60 de ședințe. Dintre aceste, 22 au fost doar declarații politice. De altfel, în scris la cameră a depus alte 61 de declarații politice.

Însă dincolo de poliloghia politică pe care o au toți politicienii, important este ce rămâne în urma lor după un mandat în Parlamentul României. Respectiv: LEGILE țării noastre!

Iar la acest capitol Sorin Bumb apare ca inițiator pe 131 de proiecte legislative, din care 31 au și devenit legi. La fel de adevărat, Bumb nu este neapărat inițiatorul 0 sau unicul inițiator pentru că în tradiția parlamentară pentru orice proiect legislativ aleșii neamului își caută “aliați”, care să susțină prin vot și semnătură demersul legislativ.

În aceeași ordine de idei, Sorin Bumb a făcut nu mai puțin de 463 de întrebări și interpelări către diverse instituții ale statului, majoritatea pe vremea când PNL era în opoziție.

Deputatul în oglindă!

La acest subcapitol parlamentarii au ocazia să își descrie singuri cei 4 ani de mandat. În acest sens, deputatul Sorin Bumb ne-a declarat:

„M-am ocupat în special de legile pe energie, trecerea concesionarii distribuțiilor de gaze de la Min. Energiei din 2018, către UAT-uri și schimbarea legii 123/2012, astfel încât să putem extinde sistemul de distribuție la cât mai mulți utilizatori. Am participat activ la OUG 128/2020 și la întocmirea ghidului pentru distribuțiile inteligente de gaze, pentru care avem finanțare UE, pe POIM, axa prioritara 8, de 1 miliard de €. Ca urmare a activității mele am ajuns Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților”.

Mai vreau un mandat

În urma votului din interiorul propriului său partid, Sorin Bumb (48 de voturi) este primul pe lista de candidați pentru Senatul României din partea PNL, după ce Alexandru Pereș se pare că a decis în sfârșit să lase locul său generației mai tinere de politicieni.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top