Adio, dar rămân cu tine! Lazăr iese din linia partidului!

0

În recenta conferință de presă susținută la sediul ALDE din Alba Iulia, președintele organizației județene, Ioan Lazăr a avut o serie de remarci și porniri revoluționare, inclusiv la adresa deciziilor centrale ale propriului partid. În acest sens, liderul liberalilor și democraților din Alba a ținut să precizeze că “în primul rând vorbim numai de alianțe post-electorale. Am spus-o și o repet, încurajez toate organizațiile din Alba ca acolo unde se poate să candideze singuri, iar în cazuri izolate, acolo unde poate nu vom avea candidați proprii pentru funcția de primar, să existe înțelegeri sau negocieri cu alte partide”.

Aceasta vine la numai o zi distanță după ce liderul PSD Alba, Ioan Dârzu declarase că după finalizarea sondajului electoral în curs la acest moment, vor fi demarate mai multe discuții și negocieri la nivel central și se așteaptă ca de la București să se impună atât celor de la ALDE, cât și celor din PRO România să meargă împreună la alegeri și toate cele trei formațiuni politice să îl susțină pe cel mai bine plasat în respectivul sondaj. Evident, secretomanie maximă cu privire la sondajul anunțat, astfel încât Dârzu a refuzat să dea atât numele celor sondați, cât și alte detalii cu privire la rezultatele deja configurate.

În aceeași ordine de idei, în timp ce Ioan Dârzu a susținut foarte clar că în respectivul sondaj candidații PSD stau mult mai bine decât cei ai ALDE, Lazăr a susținut că sunt multe localități unde candidații săi stau chiar mai bine și decât cei ai altor partide, nu doar PSD. Asta deși ALDE are la acest moment 0 primari în funcție, după ce singurii 2 edili au părăsit barca lui Tăriceanu.

Rămâne de văzut cum se va scrie viitoarea pagină din istoria electorală județeană, o pagină greu șifonată de toată tevatura coronavirus și implicațiile care decurg de aici.

ALDE acceptă o alianță contra firii!

În prag de alegeri locale, președintele ALDE a ținut să își exprime din nou nemulțumirea cu privire la faptul că partidul său merge mult mai aproape de o alianță cu PSD, decât cu PNL. În acest sens acesta a ținut să răspundă unor întrebări din partea noastră pe acest subiect argumentând: “Da. Dl Dârzu are dreptate când afirmă că PSD este singurul partid de stânga din România. Așa cum noi suntem un partid de centru- dreapta. Din acest punct de vedere văd mult mai naturală o alianță cu PNL să spunem, decât cu PSD, mai ales că președintele nostru Călin Popescu Tăriceanu a reprezentat cea mai bună guvernare cu adevărat liberală pe care avut-o România. Dar, mai trebuie spus și că după fuziunea PNL cu PD (fosta fracție comunistă cu rădăcinile lui Băsescu în PCR-FSN), nu se mai poate vorbi de PNL ca un adevărat partid liberal….”.

Vorbind despre eventuala colaborare PSD-ALDE, Ioan Lazăr a ținut să precizeze că unul dintre motivele pentru care se opune unei liste comune cu echipa lui Dârzu este “blatul evident dintre Dârzu și Hava-Dumitrel. Uitați-vă și dvs cum la fiecare alegeri de când PSD a fost preluat de Ioan Dârzu, acesta din urmă parcă s-a bucurat atunci când a pierdut în fața lui Dumitrel-Hava. Și e și normal, pentru că după fiecare ciclu electoral diverși PSD-iști au primit câteva firimituri din mâna lui Dumitrel sau Hava. Ba un post pe la APA CTTA, ba pe la Drumuri și Poduri, ba pe la Inspectoratul Școlar, DSV…Mie PSD nu îmi demonstrează că vrea cu adevărat să îl învingă pe Dumitrel sau cum era Hava, iar acum Voicu”.

Că are sau nu dreptate, este greu de spus, mai ales că partidele politice încă nu au conferințe cu detectorul de minciuni în funcțiune. Dar este adevărat că PSD este singurul partid care nu are încă un candidat la Primăria Alba Iulia sau CJ Alba, iar pe lista celor care se bucură de beneficii din partea SC APA CTTA într-adevăr figurează Cornel Murg (PSD), iar de la Drumuri si Poduri Alba – Vasile Crișan, un alt vicepreședinte PSD Alba.

Mai mult, Lazăr s-a declarat convins că în ceea ce îl privește pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, nu va avea nicio repercusiune pentru faptul că la Alba directivele unei eventuale alianțe cu PSD sau PRO România acum în pragul alegerilor nu vor fi duse la îndeplinire.

Practic, mai direct sau indirect, Lazăr i-a cam dat cu flit fostului său coleg de alianță Ioan Dârzu, însă nu este exclus să îi vedem din nou de mână la finalul campaniilor electorale.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top