Viței, lemne și bani pentru un post de ȘMECHER în Poliția Română. O comună sub teroarea unui polițist după ce oamenii au refuzat să cotizeze.

0

       Polițiștii par să insiste să își facă praf și puținul capital de încredere pe care îl au în rândul populației. Mediul online este plin de exemple cu personaje îndoielnice îmbrăcate în haina statului care aplică legea după bunul plac și binențeles sub protecția șefilor.  Să fim în trend, revenim și noi cu un exemplu. Personajul, un tânăr polițist, fost ajutor de șef de post în comuna Sohodol din județul Alba, actualmente deservește comuna Vidra.

     Zeci de localnici terorizați de frustrările unui polițist!

Liniștea unei dimineți de ianuarie în comuna Sohodol și orașul Câmpeni a fost tulburată de mai mulți agenți de poliție care” sub acoperire” împreună cu angajați ai unei companii de electricitate au descins în mai multe locații pentru a prinde în flagrant hoții de curent. O acțiune lăudabilă dat fiind tendința oamenilor de a folosii diverse” invenții” pentru a ocolii contorul de curent.


Coincidența face ca descinderile care au avut loc joi dimineața în localitățile menționate să vizeze un grup de cetățeni care au depus plângeri împotriva fostului ajutor de șef de post din Sohodol. Rezultatul acțiunii a fost zero, nici un om vizat de anchetă nu fura curent. Oamenii susțin că polițiștii au descins în casele lor fără mandate de percheziție având un comportament necorespunzător unor astfel de acțiuni și că la baza întregii operațiuni este chiar polițistul care caută cu orice preț răzbunare.


” Așa ne terorizează, ne-a trimis Garda Forestieră, a făcut sesizări la APIA, am avut zeci de controale de peste tot, la toate instituţiile a mers acest individ, ne oprește în trafic, ne terorizează zilnic. Chiar dacă acum este la Vidra, pe schimbul doi vine aici la Sohodol și face legea. Vă dați seama, oamenii nu au toți carte, sunt slabi îi păcălește și îi șantajează. Acum furăm și curent, chiar nu mai putem cu omul acesta” – spun oamenii revoltați.


Motivul răzbunării

Împătimit al jocurilor de noroc, polițistul cerea bani pe unde apuca. Oamenii de teamă sau de bună credință îl ajutau cu cât putea fiecare. Doar că acesta nu le mai înapoia banii. Într-un final mai multe plângeri au fost făcute împotriva acestuia iar în prima parte a anului 2021 a fost deschis un dosar de cercetare împotriva acestuia.


” Nu se mai putea cu el domnule, într-o zi a bătut un biet cetățean până a căzut lat că a refuzat să îi cumpere un pachet de țigări. Omul avea nişte bani la el s-a dus la magazin, ajutorul de șef de post i-a spus să îi cumpere țigări dar omul și-a luat o bere, două, nu a mai avut bani. Acolo l-a bătut măr.” – își amintesc oamenii.


În urma dosarului de cercetare, polițistul a fost mutat disciplinar la Hopârta, o comună din Alba, însă a revenit în Vidra unde caută cu orice preț răzbunarea. Direcția de control intern din MAI au făcut și ei o anchetă în acest caz însă lucrurile nu s-au schimbat.


Surse din cadrul IPJ susțin că pe toată perioada cât polițistul a fost mutat disciplinar acesta a recurs la amenințări și plângeri împotriva celor ce au luat această decizie. Cu toată ancheta celor de la control intern, care durează de aproape un an de zile, omul pare de neclintit.


” Se lăuda prin comună că vorbește direct cu ăla… de a fost pe la județ, cu… de este acum deputat sau senator că nici nu știm ce e. Are o mătușă pe la Brașov șefă de cadre sau ceva cu care taie și spânzură, până la București ajunge dacă e cazul” – spun localnicii într-un glas


Întrebarea noastră este: Se sperie Direcția de Control Intern de astfel de oameni? Sunt super polițiștii care anchetează poliţişti sub papucul mătușii care tocmai s-a pensionat sau la cheremul celor de la județ?


Viței, bani și lemne pentru șefii dela Alba


Cât timp activa ca șef de post în Sohodol era de notorietate că L.C. sub o formă sau alta îi oblige pe cei mai înstăriți să cotizeze pentru ”șefii de la Alba”. Nu știm exact cine sunt aceti șefi să știm cu siguranță că aceste cotizații se mai au și acum.


Disperarea polițistului după atenții a fost atât de mare încât a împușcat un vițel în bătătura omului. Mai mult era să îl rănească și pe proprietar. Și aici o anchetă a celor de la control intern… tot nimic!


” Domnule a fost, a luat o pușcă de la un vânător și el l-a împușcat în curtea omului. Apoi a dat arma vânătorului care a luat fapta asupra lui. Să împuști vițelul în curtea omului, o adevărată nebunie. Am dat declarații toți oamenii celor de la intern” – își amintesc martorii, noi completăm… a-ți rămas cu declarațiile!


De-a lungul anilor sute de metrii cubi de material lemnos, bani și animale au fost cărate de polițistul pilos la șefii ierarhici, cel puțin așa susține el. Certitudinea pe care o avem este că omul este pe funcția dorită și își continua răzbunările de tip mafiot împotriva celor care au refuzat să cotizeze. Cu tot controlul intern pe care îl are MAI astfel de oameni primează în sistem și ca el sunt mulți.
Despre actele de șantaj la care recurge tânărul polițist din Vidra revenim într-un material mai amplu. Nimeni, niciodată nu trebuie să sufere că un pseudo poliţist se simte Dumnezeu.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top