VIDEO- Beniamin Todosiu despre Industria de Apărare : ”Avem tehnologii învechite și asta este o problemă”

0

Industria de armament din județul Alba se încăpățânează să cedeze tăvălugului care a pus la pământ economia românească. Supusă grelelor încercări provocate de interese politice, atât Fabrica de Arme Cugir cât și Uzina Mecanică reușesc să rămână brand-uri cu care județul Alba și România trebuie să se mândrească.

Dincolo de orice interes, cele două companii trebuiesc susținute și promovate pentru a ajunge în atenția celor ce pot pune umărul la dezvoltarea acestora.

Într-un recent interviu cu directorul UM Cugir, Marin Morariu acesta spunea că

” Uzina Mecanică din Cugir reprezintă un punct de reper în economia românească și un important operator economic din cadrul Companiei Naționale ROMARM. Obiectivele managementului Uzinei sunt legate de asigurarea unui nivel superior de eficiență ce poate fi atins doar prin implicarea activă a tuturor factorilor din interiorul societății. La ora actuală, Uzina Mecanică parcurge o perioadă de stabilitate și cu indicatori economico-financiari ce permit o viziune optimistă. În cele ce urmează, sunt perspective de încheiere de contracte pe termen mediu şi lung cu parteneri tradiţionali. În prezent, societatea funcționează cu 912 salariați. Aceştia îşi desfăşoară activitatea în condiţii optime de muncă şi într-un climat favorabil.”

De cealaltă parte trebuie să fim conștienți că atât UM Cugir cât și Fabrica de Arme au nevoie de o retehnologizare care să le permită o producție competitive pe piața internațională.

Actuala guvernare arată faptul că în acest moment există o analiză cu privire la aspectele menționate și urmează o implicare direct pentru rezolvarea acestora. Punctul de vedere al deputatului Beniamin Todosiu, membru al Comisiei de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților, este unul obiectiv și benefic pentru industria de apărare din Cugir.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top