UPDATE 6 Victime în urma furtunii în județul Alba – Acoperișuri smulse, mașini avariate, drumuri blocate, zeci de turiști izolați în munți și peste 16.000 de abonați fără curent electric

0

Județul Alba a fost lovit de o furtuna de vânt puternică. Mai multe acoperișuri din Alba Iulia au fost smulse și aruncate la zeci de metri în parcările pline de mașini.

În urma vântului puternic în județul Alba au fost afectate cel puțin 8 acoperișuri de bloc, peste 50 de copaci  au căzut pe diferite drumuri îngreunând circulația, iar mai multe autoturisme au fost avariate. Deocamdată nu au fost înregistrate victime.

Zeci de turiști au rămas blocați în zona ghețarului de la Scărișoara, în Munții Apuseni, drumul de acces fiind blocat în urma furtunii care a doborât mai mulți copaci.

Totodată, traficul pe două drumuri naționale din Alba, din zona Munților Apuseni, este blocat duminică seara din cauza copacilor căzuți pe carosabil, iar circulația rutieră este îngreunată pe altele din același motiv, vântul puternic avariind și acoperișurile mai multor blocuri din Alba Iulia.

Potrivit Poliției, pe DN1R, între Horea și Albac, și DN 75, între Gîrda și Arieșeni, traficul rutier este blocat din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top