Un magistrat și un polițist, personaje care ucid ideea de dreptate și respect pentru lege

0

Decizie controversată a Judecătoriei Câmpeni în cazul polițistului prins în timp ce conducea un autovehicul fără asigurare obligatorie.


Vasile Barb, polițist din localitatea Baia de Arieș, a fost oprit de un coleg care i-a cerut să-i prezinte documentele mașinii personale după ce aflase, în urma unei sesizări, că îi expirase asigurarea RCA. Barb a refuzat să își dea jos numerele de înmatriculare și a continuat să circule cu autoturismul, deși comitea o infracțiune, mai mult decât atât acesta a contestat în instanță amenda primită.


Parcă am fi în filmele cu proști, un polițist calcă pe, bec prins și amendat de colegii acestuia, comite în continuare infracțiuni rutiere este mutat disciplinar dar iertat de un judecător la Câmpeni.


” Admite în parte plângerea. Modifică procesul verbal și înlocuiește sancțiunea amenzii contravenționale cu sancțiunea avertisment. Menține celelalte dispoziții ale procesului verbal atacat.” – este hotărârea instanței de la Câmpeni care pur și simplu încurajează infracțiunile rutiere, fără ca nimeni, dar nimeni să se sesizeze.


Decizia dată de această instanță ucide ideea de dreptate și respect pentru lege și ce este cel mai grav că acest magistrat nu v-a plătii pentru urmările hotărârilor pe care le ia. Urmărim în continuare să vedem dacă Inspectoratul Judeţean de Poliție Alba atacă această decizie sau se mulțumește cu faptul că un coleg scapă de amendă contravenţională.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top