Suspiciuni asupra Inspectoratului Județean de Poliție Alba cu privire la acceptarea sensurilor giratorii din Alba Iulia. Deputatul Ioan Dârzu vorbește despre PRESIUNI POLITICE asupra POLIȚIȘTILOR !

2

Printr-o interpelare adresată ministrului de interne , Carmen Dan , deputatul Ioan Dîrzu atrage atenția asupra sensurilor giratorii din Alba Iulia :

 

” Municipiul Alba Iulia a devenit un labirint al morții din cauza primarului Mircea Gheorghe Hava care, în ultimii ani, a desfășurat o campanie continuă de amplasare de sensuri giratorii în aproape toate intersecțiile importante și aglomerate din Alba Iulia.  Astfel, în prezent, în Alba Iulia sunt amplasate 16 sensuri giratorii, majoritatea dintre ele fiind situate în intersecții înguste unde erau necesare semafoare. Mai grav, unele sensuri giratorii sunt și semaforizate. Toate acestea produc acidente săptămânale soldate cu morți și răniți, dar și cu pagube materiale  pentru proprietarii imobilelor situate în proximitatea sensurilor giratorii.

Există suspiciuni rezonabile că sensurile giratorii au fost făcute doar pentru a se atribui contractele de lucrări unor societăți aflate în anturajul primarului. Situația de fapt confirmă. Lucările au fost executate de aceleași societăți care câștigă majoritatea contractelor de achiziție cu Primăria municipiului Alba Iulia.

Primarul municipiului Alba Iulia refuză să ia vreo măsură prin care să oprească accidentele rutiere săptămânale din sensurile giratorii, adică  să propună desființarea acelor sensuri giratorii.

Suspectez faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Alba, deși cunoaște periculozitatea amplasării acelor sensuri giratorii în unele intersecții, aprobă și acceptă cu rea-credință sau gravă neglijență, la presiunile politice ale primarului, menținerea și amplasarea de  noi sensuri giratorii.

Având în vedere situația tragică cu care se confruntă municipiul Alba Iulia și cetățenii municipiului, vă rog respectuos, doamnă ministru, să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Ce măsuri poate lua Ministerul Afacerilor Interne în vederea opririi accidentelor rutiere săptămânale din Alba Iulia, cauzate de sensurile giratorii amplasate impropriu?
  2. Puteți dispune efectuarea unui control prin care să se verifice motivele și respectarea condițiilor legale de amplasare a sensurilor giratorii din Alba Iulia?
  3. Puteți verifica dacă angajați ai IPJ Alba – Serviciul Rutier, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost supuși unor presiuni din partea aparatului de specialitate al primarului cu scopul a aviza amplasarea de sensuri giratorii improprii în municipiul Alba Iulia? ”
Distribuie

2 comentarii

  1. De parcă primarul ar fi de vină că ciobanul nu știe regulile de prioritate. Eu aș face un referendum prin care să-l dăm jos pentru că nu ninge. Nu toate proastele sînt blonde.

Lasă un comentariu

Top