Suferi de alopecie? Ştii care sunt cele mai eficiente metode de creștere a părului?

0

Foarte mulţi oameni sunt afectaţi de căderea părului, de alopecie sau chelie. Motivele pentru care aproape două treimi din persoanele cu vârsta până în 35 de ani, în special bărbaţi, ajung să îşi piardă părul, sunt numeroase și foarte variate.

Dar, din fericire, există și multe opţiuni de tratament şi alternative naturale pentru creşterea părului.

Cum previ căderea părului?

Prevenția este cea mai bună modalitate de a nu ajunge la realizarea de  tratamente ulterioare. Cea mai simplă soluție este de adoptarea unei diete sănătoase bogată în proteine, minerale și vitamine. Evitarea tratamentelor dure, coafarea excesivă a părului, pieptănarea cu perii sau pieptene cu dinți rari, hidratarea corespunzătoare, folosirea produselor de îngrijire special concepute pentru stimularea creșterii părului sunt alte măsuri simple pe care le poți aborda pentru a preveni căderea părului. 

Terapiile pentru căderea părului implica deseori utilizarea unor combinaţii de medicamente, unguente, creme şi şampoane, dar sunt şi alte metode.

Intervenţii chirurgicale pentru creşterea părului

Operaţia cunoscută sub denumirea de transplant de păr este una dintre cele mai eficiente intervenții pentru tratarea alopeciei la bărbaţi. Implică recoltarea foliculilor din partea din spate a scalpului şi plasarea lor pe scalp, în zonele de chelie. 

Utilizarea perucilor şi a meşelor de păr

Atunci când căderea părului este permanentă, se poate apela la peruci sau la meşe de păr. Este o metodă de a masca zonele de chelie. Aceste au avansat foarte mult în ultimii ani şi au un aspect foarte natural. 

Tratamente medicamentoase pentru alopecie

Există o gamă diversificată de medicamente care ajută la tratarea căderii părului. Se pot găsi sub formă de spume sau unguente topice, iar cele mai frecvent utilizate sunt minoxidilul care are efectul de lărgire a foliculilor şi de îngroşare a firelor de păr şi finasterida care tratează chelia masculină sau alopecia. 

Utilizarea tratamentelor cu laser pentru creşterea părului

Tratamentele cu laser sunt inovatoare. Presupun utilizarea de  dispozitive a căror tehnologie utilizează lumină laser pentru a stimula foliculii şi favorizează creşterea firelor de păr 

Efectele emoţionale şi psihologice ale căderii părului

Orice afecţiune care are ca efect modificarea aspectului fizic, cum este şi alopecia, poate lăsa urme adânci asupra persoanelor în cauză din punct de vedere emoţional şi psihologic. Mulți apelează și la coafuri sau trucuri care maschează căderea părului, alții aleg să se radă în cap.

Oricum ar fi, căderea părului poate avea un efect devastator asupra stimei de sine şi poate duce la depresie şi la reducerea calităţii vieţii. De aceea, trebuie luată în serios, prevenită şi tratată corespunzător.

Sursa de imagine:
PippiLongstocking / Shutterstock.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top