Staţia de sortare a deşeurilor de la Zlatna, sursă de poluare pentru localnici și turiști. Pelerinii de la Mânăstirea din Pătrînjeni se plâng de mirosul insuportabil

0

Mormanele de deşeuri depozitate în curtea Stației de Sortare de la Zlatna și neprocesate la timp, crează probleme atât locuitorilor din împrejurimi dar și pelerinilor care vor să ajungă la Mănăstirea Negraia din Pătrînjeni. Lăcașul de cult se află la 200 de metri de depozitul menajer.  Dacă în jurul staţiei aerul este greu de respirat, atunci când bate vântul, mirosul înţepător este transportat kilometri distanţă.

În această perioadă zeci de turiști vizitează zona cu gândul că vor scăpa de poluarea orașelor. Însă, din cauza mirosurilor insuportabile aduse de vânt, nici aici nu se pot bucura de aer curat.

Staţia de sortare a deşeurilor, aflată la marginea Zlatnei este deschisă din anul 2008 și în repetate rânduri se întâmplă ca din cauza operatorului de salubrizare gunoiul menajer, din toată zona, să nu fie transportat la timp. Conform legii și autorizației de mediu, firma responsabilă nu are voie să depoziteze cantități mari mai mult de 48 de ore.

Localnicii se tem pentru sănătatea lor și spun că vor face o plângere la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Alba.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top