Situaţie halucinantă într-o comună din judeţul Alba. Primarul şi-a construit o casă pe care a vrut să o achite din Bani Publici.

1

casaAlinTrif  La scurt timp după ce a fost ales primar în comuna Jidvei, Alin Trif ( PNL) , a hotărât să îşi renoveze casa. Nu a trecut mult de atunci şi oamenii au văzut că în locul casei dărăpănate a noului primar, se înalţa o clădire de toată frumuseţea la care multă lume visează.
Vox-uri:

martor 1 Eu muncesc de 30 de ani și nu am reușit să îmi fac o astfel de casă. Am și animale și tot nu am reușit..  

 martor 2 I-am dus materiale de aici, i-am dus boltari si alte materiale de constructii. E frumoasa casa dar nu stiu daca le-a plătit, eu doar le duceam acolo când îmi spunea… 

martor 3 O casă mare, impunătoare … din cate am auzit materialele  de construcții sunt de la Hexacon pe datorie … 

Proaspăt instalat în funcţie, primarul şi-a făcut repede prieteni şi toată lumea a vrut să îl ajute. Astfel că acesta a profitat de situație şi a început să ia materiale de construtii pe datorie. Anii au trecut şi datoriile s-au strâns. Administratorul depozitului de materiale de construcţii a făcut nenumărate sesizări primarului să vină să plătească datoriile, însă acesta îl liniştea că va rezolva  cât de curând.

Strâns cu uşa, Alin Trif să hotărât să rezolve problema datoriilor iar firma păgubită a fost plătită. Administratorul depozitului de materiale de construcţii a fost chemat la sediul Finanţelor Publice din Blaj, unde a fost informat că în contul Trezoreriei a intrat o sumă de bani de la Primăria Jidvei.
administrator Mircea Calancea – administrator ” Societatea noastră cu profil de materiale de construcții i-a livrat domnului Alin Trif diferite produse în valoare de 18.000 de lei iar domnul Trif a refuzat să plătească această marfă … Acum de câteva zile am fost înștințați de la Trezoreria orașului Blaj că avem o plată pe Societate … Plata era făcută de Primăria Jidvei în contul nostru de Trezorerie” 

Reprezentanţii societăţii comerciale s-au sesizat cu privire la plata făcută de administraţia locală din Jidvei şi a cerut explicaţii primarului. Acesta ştia despre ordinul de plată însă spune că este o greşeală a contabilei, care nu a văzut un teanc de facturi unde cumpărător era Trif Alin şi nu Primăria Jidvei, dar a hotărât să facă plata.

Alin Trif - primar Jidvei Alin Trif – primar Comuna Jidvei ” Pe acele facturi am cumpărat materiale de construcții : sărmă, BCA, cuie, am lucrat la casă și tot ce a fost nevoie am cumpărat materiale … Actele au fost pe masă și domna contabilă le-a luat din greșeală și a făcut ordin de plată ”  
Cert este că dacă administratorul societăţii nu se sesiza, primarul Comunei Jidvei şi-ar fi renovat casa pe bani publici fără ca nimeni să observe. În Alba Curtea de Conturi este ocupată cu rezolvarea comenzilor politice… facturi 1facturi

Distribuie

Un comentariu

  1. N-ar fi rau daca cei interesati ar face o vizita in comuna Nucsoara, jud. Arges la fostul primar Berevoianu Cornel, unde vor descoperii aceleasi obiceiuri rele: cand a fost primar, acesta in perioada 2008-2012 si-a renovat casele (cam derapanate) in aceeasi perioada in care a renovat primaria cu aceleasi materiale, modele si culori. n-ar fi singurul sau pacat cine cauta va mai gasi, este latifundiar in defavoarea unor cetateni-eroi Elisabeta Rizea, Maria Chirca, familia Arnautoiu si altii.

Lasă un comentariu

Top