SEMNEAZĂ și vei SLUJI pentru ADEVĂR și IUBIRE. DOCUMENTUL care îngenunchează preoții din Protopopiatul Alba Iulia

0

Umilință fără precedent în rândul preoților angajați în cadrul Protopopiatului Alba Iulia. Un document intern îi reduce pe aceștia la tăcere și îi îngenunchează în fața liderului Irineu și a grupării care a pus mâna pe Arhiepiscopia Alba Iulia.


Teama că NECURATUL din Arhiepiscopia Alba Iulia, ar putea ieși la iveală, i-a făcut pe cei ce conduc destinele celor sfinte de aici să își întărească măsurile de precauție. Dacă până acum preoții erau amenințați, șantajați și ținuți departe de adevăr, în ultima perioadă umilința este și mai mare.
Angajații Protopopiatului Alba Iulia sunt obligați, prin presiune psihică, să semneze un document, JURĂMÂNT care îi aduce la tăcere iar în același timp îi umilește. Jurământul e obligatoriu nu numai pentru preoți, ci și pentru cântăreți, ingrijitori, muzeografi și alți angajați. Îi suspectează IPS Irineu pe toti cei din subordine de hoție, de însușirea veniturilor  bisericii si a altor foloase necuvenite? De tăinuirea și favorizarea infractorilor?


” nu îmi voi însuși venituri sau avantaje necuvenite pentru propria persoană sau pentru altă persoană sau entitate”


Documentul emis de Protopopiatul Alba Iulia îi transformă tacit pe angajați în TURNĂTORI învrăjbind, astfel relațiile între preoți și angajații eparhiilor. IPS Irineu va semna un astfel de jurământ “înaintea lui Dumnezeu”? 


” nu voi tăinui și nu voi favoriza astfel de fapte de care aș lua cunoștință”


Pentru un preot care e depus un jurământ în fața lui Dumnezeu și care s-a dedicat cuvântului acestuia ar fi de neconceput să mai depună un jurământ în fața ierarhului, dar cum teama și teroarea din rândul Arhiepiscopiei Alba Iulia este mare, se merge pe principiul” capul plecat sabia nu-l taie”, iar preotul poate în continuare să le vorbească oamenilor despre iubire, adevăr, dreptate și Dumnezeu.

Mai mult vorbim despre o presiune pentru a încălca taina spovedaniei – daca un preot ia cunoștință de faptele unor terți,  mărturisite sub patrafir, vor fi obligați,  conform noului jurământ,  să-și informeze superiorii. Se transformă Biserica lui Hristos într-o structură de colectare a informațiilor sensibile – mai departe e numai un pas spre abuzuri securiste si șantaj.
Manipularea și frica sunt atât de puternice încât și preoții au sărit peste cele Sfinte:


Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum, nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu, nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat, nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, este de la cel viclean.” din Matei, cap. 5

La hirotonie, preoții semnează si citesc în public o declarație/mărturisire. Acest “jurământ” inventat de IPS Irineu și camarila vine si completează, nestaturar si necanonic, fără să mai facă trimitere la învăţăturile Sfintei Evanghelii, ale Sfinţilor Apostoli, la Sfintele Canoane şi la învăţăturile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii Ortodoxe

Adevărul ne va face liberi


Jurnaliștii noștri au încercat încă din anul 2017 să atragă atenție asupra clanului condus de ÎPS Irineu care a pus mâna pe Arhiepiscopia Alba Iulia. De atunci însă a urmat un calvar prin instanțele de judecată, presiuni politice și foarte multă manipulare. Anchetatori și judecători care au închis ochii adevăratelor probleme și și-au vândut sufletul unor păcătoși mai mari ca ei.

Poporul român are o vorbă : “Hoţul strigă – Hoţii!” Poate explică Arhiepiscopul Irineu Pop de unde provine sacoșa cu 2 miliarde de lei, depuși la banca numerar când a înființat fundația ce-i poartă numele… Căci anchetatorii aprind lumânări!


Mai multe protocoale semnate strategic cu instituțiile publice locale și centrale au transformat Biserica Ortodoxă Română în cel mai mare beneficiar privat de resurse publice, betonând simbioza indestructibilă dintre stat și instituția de cult. Pe fondul actelor semnate, BOR și-a extins și consolidat în regim ultra preferenţial baza materială, asigurându-și totodată tot felul de beneficii lumești – pază cu efective ale Poliției Locale, trafic periat de blocaje prin intervenția Poliției Rutiere, ba chiar și o linie operativă specială cu ofițerii Ministerului de Interne.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top