S-a trezit și primarul Sebeșului: Faceți ceva! E poluare!

0

După ce în presa locală am atras atenția încă de la începutul acestui an că, la nivelul județului Alba,în perioada noiembrie – decembrie s-au înregistrat în mod constant valori maximale ale calității aerului, dar și depășiri la unii indicatori în perioada sus amintită; după ce inclusiv Ministerul Mediului a cerut din teritoriu datele cu privire la problemele semnalate de mass media din județ; după ce a publicat și un filmuleț de promovare a Fanfarei Petrești, un simbol evident al Mun.Sebeș…primarul mun.Sebeș și-a dat seama că e groasă.

Acesta a postat pe pagina sa de facebook: “Valorile îngrijorătoare rezultate în urma monitorizării permanente a calității aerului, pe care municipiul Sebeș o efectuează prin intermediul autolaboratorului aflat în proprietatea municipalității, au fost în comunicate, prin adrese scrise, autorităților județene cu competențe în protejarea mediului înconjurător (Agenția pentru Protecția Mediului Alba, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Alba).

Municipiul Sebeș a semnalat necesitatea realizării unui plan de calitate a aerului, în parteneriat cu autoritățile competente. Menținerea valorilor la limitele prevăzute de legislație este un deziderat pentru administrația publică locală, însă trebuie să se regăsească și la nivelul strategiilor finanțate la nivel județean.

În acord cu prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, în cursul săptămânii care începe mâine, vom convoca o întâlnire instituțională la care trebuie să participe toți factorii responsabili, deoarece sănătatea populației este prioritatea noastră, iar cetățenii municipiului Sebeș merită un răspuns la aceste îngrijorări generate de calitatea aerului”.

În urma ieșirii publice a primarului Dorin Nistor apar cel puțin câteva întrebări: ce face concret Primăria Sebeș? Spală Primăria Sebeș zilnic/săptămânal toate străzile orașului? Așteaptă doar intervenția divină și ploile să facă acest lucru? De ce nu a atras atenția când era în discuție autorizația de mediu a Kronospan? Este clar că o construcție precum Kronospan în vecinătatea cartierelor va produce mereu probleme de mediu și sănătate pentru locuitori. Dar ce mai poți face? Nu poți muta nici blocurile, dar nici fabrica…Deci? Ce măsuri suplimentare trebuiesc luate?  Ce măsuri mai pot fi luate? Sebeșul și agenții economici trebuie să se dezvolte!! Dar există un plan, o viziune? Unde și ce anume se mai poate construi? Există un plan urbanistic coerent? Avem destule zone verzi și paduri urbane? Ce controale efectuați? Care sunt atribuțiile Dvs în a interveni în această chestiune? Și ar mai fi vreo câteva…sute de întrebări. Dar să le luăm pe rând.

D-le primar Dorin Nistor, aveți cuvântul…

Distribuie

Lasă un comentariu

Top