Pro România : OUG nr. 7 poate deveni noua Ordonanță nr. 13, pentru Guvernul PSD-ALDE

0

România se află în pragul unor proteste fără precedent ale magistraților. Protestele din justiţie iau amploare, iar magistraţii ameninţă cu blocarea activităţii judiciare. Sute de judecători si procurori manifestă în marile oraşe. Sunt nemulţumiţi de modificările făcute prin Ordonanţa de Urgenţă la Legile Justiţiei. Judecători au anunțat că îşi suspendă activitatea timp de mai multe zile, o măsură similară fiind luată și de către procurori. Aceste modificări, pe repede înainte, revoltă opinia publică.

Cetățenii afirmă cu indignare că aceste modificări au generat o reacție perversă a Guvernului, care a mimat un dialog cu magistrații apropiați puterii și a anunțat apoi o modificare minoră a ordonanței. Toată țara cere abrogarea OUG nr. 7, ordonanță la fel de nocivă ca și OUG nr. 13. Împotriva modificărilor propuse prin OUG nr. 13 se pronunțaseră majoritatea parchetelor și instanțelor, iar CSM dăduse de două ori aviz negativ. Avize negative a primit și din partea Departamentului de Stat al SUA, GRECO, Comisia de la Veneția sau Comisia Europeană.

Acum, Comisia Europeană atrage atenția asupra faptului că legile justiției nu mai trebuiesc modificate prin OUG.  Dragnea obligă iar executivul să facă ce e mai rău, iar efectele vor fi dramatice. Ministerul Justiției nu a avut o cooperere loială cu CSM, OUG nr. 7 a fost adoptată în ședința Guvernului din 19.02.2019. Dragnea îi folosește pe Dăncilă și Toader pentru a nu ceda reduta principală, controlul total asupra secției care anchetează magistrații, cu care liderul PSD speră că poate șantaja instanțele de judecată și procurorii. Așa, justiţia îşi pierde independenţa.

 Toată puterea a ajuns în mâinile lui Dragnea, prin acapararea justiţiei. Şi a luat independența justiției cu semnăturile lui Toader şi ale premierului Dăncilă. Toader înlătură principiul subordonării ierarhice, Separația puterilor în stat este apanajul democrației, dar se pare că Dragnea își dorește tot mai puțin acest lucru. Practic, Dragnea reia jocul de la Ordonața nr. 13 cu aceleași personaje în culise, ducând PSD și Guvernul spre un previzibil dezastru electoral și de imagine publică, în toată Europa.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top