MAFIOȚII, OFIȚERII ȘI INSTITUȚIILE STATULUI SE SINCRONIZEAZĂ ȘI LA PROCESELE CONTRA JURNALIȘTILOR!

0
 • Dosarul Shanghai este o afacere de trafic de minore, trafic transfrontalier și spionaj descoperit de SRI, MAI și DIICOT, incriminat numai parțial în justiție și mușamalizat apoi, dar redescoperit de reporteri.
 • Trei zone au conlucrat în secret: rețeaua de mafioți chinezi, ofițerii români care i-au protejat și instituțiile care au mușamalizat cazul și au continuat să facă afaceri cu chinezii!
 • După ce Gazeta Sporturilor a expus cazul în ianuarie 2018, unele dosare au fost imediat secretizate.
 • Și, într-o remarcabilă sincronizare, recent câte un nume din fiecare categorie participantă la afacere i-a dat în judecată pe ziariștii de investigație.
 • Chinezul Wang Yan cere 5 milioane de euro prejudicii.
 • Fostul comisar de Gardă Financiară George Cioclea, acum director economic la Primăria Sectorului 4, vrea 1 leu.
 • Iar conducerea Cuprumin cere 100.000 de lei de la ziaristul local din Alba Iulia care a scris despre licitația câștigată de Wang.
 • Faptul că Wang Yan, mafiotul chinez căruia România i-a retras cetățenia ca ”pericol pentru siguranța națională”, mizează pe justiția de la noi ca să i se facă dreptate este, probabil, unul dintre cele mai consistente complimente pe care o societate democratică le poate primi.
 • Căci România îi oferă un Wang accesul liber la un proces corect, pe care nici Wang și niciun cetățean român nu le-ar putea avea în China!

EXEMPLUL 1

Un român cu afaceri în China, dar vădit legat de guvernul de la București,”Sunt vicepreședinte, cu statut de membru permanent, al Ministerului Român al Afacerilor Externe”,  este filat îndelung și apoi prins la Beijing drept lider al unei grupări de criminalitate organizată transfrontalieră”.

Omului, care se infiltrase în structurile statului chinez, ”Am și funcția de consilier al șefului Consiliului Regional”, i se ridică cetățenia chineză, pe care o dobândise după ce se căsătorise cu o chinezoaică.

Pierde procesul în care contestă ridicarea cetățeniei, pentru că instanța aprobă cererea Serviciilor Secrete Chineze, care strînseseră probe.

”PERICOL PENTRU SIGURANȚA NAȚIONALĂ A STATULUI”

Conform instanței, românul este declarat ”un pericol pentru siguranța națională a statului chinez”.

Tribunalul constată că există dovezi categorice care demonstrează că românul desfășurase în China  acțiuni de:

 • ”Subminarea, sabotajul sau orice alte acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor chinezi sau pot aduce atingere capacității de apărare ori altor asemenea interese ale Chinei” sau
 • ”Acte de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale”.

”DOSARUL SHANGHAI”

Mai mult decât atât, numele românului apare într-un dosar în care martorii povestesc cum el face parte dintr-o rețea care practica extorcarea oamenilor de afaceri și abuzarea sexuală a minorelor aduse la Beijing, din zonele sărace ale Chinei.

5fete între 14 și 17 ani au fost descoperite de procurori în apartamentul unde erau sechestrate și obligate să facă sex

Chinezii i-au spus cazului ”Dosarul Shanghai”.

În plus, într-un alt dosar, mai mulți polițiști, procurori și judecători chinezi sunt trimiși în judecată, într-un caz unde apare și românul, pentru că ”desfășoară acțiuni de spionaj și acțiuni prin care se aduce atingere intereselor economice ale țării”.

Sunt condamnați.

Ei făceau ”acțiuni de spionaj” în favoarea românului.

Românul este spion.

Wang Yan (stânga) acum 8 ani, la deschiderea China Town, împreună cu ambasadorul Chinei, Liu Zengwen

”SOLICIT 5 MILIOANE DE EURO DESPĂGUBIRI CA URMARE A ÎNCĂLCĂRII DREPTULUI LA ONOARE ȘI LA IMAGINE!”

Cu toate acestea pe cap, cu decizii judecătorești de retragere a cetățeniei și cu condamnări ale celor care au lucrat pentru el, în loc ca el să fie expulzat, mafiotul român este lăsat să stea în continuare la Beijing, unde continuă să facă afaceri!

Mai mult, peste trei ani, el apare lucitor ca scos din cutie și semnează, în numele unei companii românești, cumpărarea întregii producții de cupru a Chinei, de la compania de stat strategică a Beijingului, China Min!

Când un ziar chinez descoperă fărădelegile și contractul românului cu China Min și își acuză propriile autorități de complicitate cu mafiotul român, el îi dă în judecată pe jurnaliști.

”Solicit ziariștilor 5 milioane de euro prejudiciu ca urmare a  încălcării dreptului la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţa privată”.

Ar fi posibil ca în China să se întâmple așa ceva?

Nu. De altfel, cazul nu e din China, ci din România!

În România nu e doar posibil, ci s-a și întâmplat totul, moment cu moment, așa cum e povestit.

Iar aceasta este una dintre diferențele pozitive dintre o autocrație și o democrație liberală.

ROMÂNIA ÎI OFERĂ LUI WANG CEEA CE CHINA NU OFERĂ NICI PROPRIILOR CETĂȚENI

Fiecare dintre faptele și din citatele de mai sus, scrise cu litere italice, sunt 100% reale.

Ele provin  din documente oficiale, din surse publice și din dosare de instanță.

Numai că nu e vorba de un român în China, ci de faptele comise de chinezul Wang Yan în România.

După ce dosarele în care apare Wang și contractul cu Cuprumin au fost expuse de către Gazeta Sporturilor, afaceristul e bine mersi la București și cere 5 milioane de euro în instanță, de la unul dintre jurnaliști!

România europeană, statul pe care, spune Tribunalul București, Wang l-a sabotat în resorturile sale democratice, acest stat îi oferă chinezului un drept elementar, care la Beijing nu i-ar fi fost recunoscut niciodată – nici lui, nici unui român aflat în situația lui!

Dreptul la justiție.

Aici este acțiunea lui Wang, pe portalul Judecătoriei Sectorului 1.

”Încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţa privată”.

Data inițierii: 25 mai 2018.

Suma solicitată presei: 5 milioane de euro.

EXEMPLUL 2

Ce s-a întâmplat într-o altă țară cu regim autocratic.

Un cetățean român, Carina Țurcan, a fost arestată zilele trecute în Rusia pentru ”spionaj în favoarea României”.

FSB, serviciul secret al Kremlinului, susține că românca și-a folosit poziția de director la una dintre companiile de resurse ale Rusiei pentru a oferi date României.

Carina Țurcan se apără spunând că i s-a pus la cale o înscenare.

Vom vedea cum va decurge procesul.

Dar, presupunând că acuzata îl va pierde, deci că acuzațiile de spionaj se dovedesc reale, Carina Țurcan va sta în închisoare, în niciun caz nu va mai face afaceri în Rusia cu întreprinderile strategice și nici nu va porni procese împotriva presei.

Care presă, o altă diferență dintre Moscova și București, cu greu poate fi imaginată, în Rusia, reflectând altceva decât au decis autoritățile de la Kremlin și apucându-se să sape în dosare.

”BĂRBATUL DIN FOTOGRAFIA NUMĂRUL 5”

Wang Yan nu este singurul personaj care apare în ”Dosarul Shanghai”, pierdut pe drum de anchetatori, și care acum îi dă în judecată pe jurnaliștii care au scris despre cazul de pedofilie și trafic transfrontalier.

”Un alt bărbat pe care l-am văzut de multe ori la restaurant și la noi la salonul de masaj a fost bărbatul din fotografia numărul 5, despre care mi s-a spus că se numește Cioclea  Cezar George, comisar la Garda Financiară”Victimă abuzată sexual în cazul Shanghai

George Cioclea era comisar șef la Garda Financiară Ilfov.

Cioclea e recunoscut de fetele sechestrate de banda de chinezi că frecventa salonul de masaj, de fapt un bordel, după cum au dovedit anchetatorii în fața a trei instanțe consecutive!

În plus, Cioclea e și în relații bune cu chinezul Mihai, liderul rețelei și prieten cu Wang Yan, așa cum rezultă din înregistrările făcute de SRI la cererea DIICOT și cu aprobarea instanței.

Cioclea (medalion), recunoscut de una dintre victimele din dosarul „Shanghai”

CIOCLEA: ”ÎN CAZUL MEU A FOST O CONFUZIE”

Conversație între chinezul „Mihai” și un personaj notat cu X, petrecută pe 17 noiembrie 2005, la ora 11:26.

După numărul de telefon, Gazeta l-a identificat pe ”X”, interlocutorul mafiotului chinez, drept comisarul șef George Cioclea.

CIOCLEA: Da, Mihai!
MIHAI: Salut! Să trăiți!

CIOCLEA: Zi!
MIHAI: Uite… Da! Ăăă… Trebuie nu… spune lu’ colegii! Nu-i… înțelege altceva sau greșit. Nu… în fața lui… obligația lui. Nu asta…

(…)

MIHAI: Ai înțeles? (neinteligibil)
CIOCLEA: Ei au spus că… Ei au zis… Ei au zis că e prea… prea puțin!

MIHAI: Da. Vrea ajută pe amici meu. Atât!
CIOCLEA: Da.

MIHAI (neinteligibil): Da, părinți plecat și eu, ca prieten, ajutat
CIOCLEA: Am înțeles. Bine, MIHAI, hai că-i zic eu lui MARIUS…

MIHAI: Da?
CIOCLEA: … și vă-ntâlniți voi acolo.

MIHAI: Hai.
CIOCLEA: Da? Vă-ntâlniți și vorbiți.

Conform indicației lui Cioclea, chinezul Mihai și colegul Marius, de la Garda Financiară, se întâlnesc. Iar Marius primește o fată minoră drept recompensă.

Fata plânge, refuză să meargă, îi e frică. Dar chinezul o presează și puștoaica ajunge în patul comisarului de Gardă Financiară, colegul lui Cioclea.

”Cred că în cazul meu a fost o confuzie”, a declarat Cioclea pentru Gazeta Sporturilor.

AJUNS DIRECTOR ECONOMIC LA PRIMĂRIA SECTORULUI 4, CIOCLEA NE DĂ ȘI EL ÎN JUDECATĂ!

George Cioclea ocupă în prezent funcția de director economic la Primăria Sectorului 4, omul primarului Daniel Băluță.

Răspunde de un buget de 140 de milioane de euro anual.

Și el ne-a dat în judecată, aici e acțiunea de la Judecătoria Sectorului 2.

Aceeași reclamație ca și Wang Yan.

”Încălcarea drepturilor nepatrimoniale constând în onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată, prin afirmațiile defăimătoare și mincinoase comise de jurnalistul Cătălin Tolontan”.

Data inițierii: 23 aprilie 2018.

Suma cerută: 1 leu.

Iar chemările în instanță ale jurnaliștilor pentru cazul mafioților chinezi, al ofițerilor protectori și al statului care a închis ochii nu se termină aici.

MAFIOȚII, OFIȚERII ȘI INSTITUȚIILE STATULUI SE SINCRONIZEAZĂ ȘI LA PROCESELE CONTRA JURNALIȘTILOR!

Compania Cuprumin, cu care Wang Yan a semnat contractul prin care firma reprezentată de el cumpără întreaga producție de cupru a României, se adaugă pe lista celor care cheamă presa în instanță.

Opinia Transilvană, ziarul lui Radu Ciobotea, a fost data în judecată.

Ciobotea a scris repetat despre felul în care Wang Yan a căpătat contractul cu Cuprumin.

Aici este acțiunea de la Judecătoria Alba Iulia, inițiată de directorii Cuprumin.

Data inițierii: 18 iunie 2018.

Pentru 100.000 de lei.

E interesant.

Afacerea ”Shanghai” a avut trei mari actori:

 1. Grupul de mafioți chinezi, printre care și Wang Yan.
 2. Ofițerii români care i-au protejat.
 3. Instituții și autorități ale statului român, care au acționat ca să mușamalizeze cazul și, apoi, să continue afacerile cu chinezii.

În interval de nici două luni, câte un participant din fiecare categorie a inițiat acțiuni juridice împotriva ziariștilor.

Foarte bine!

CINE A MAI PIERDUT PROCESELE CU ZIARIȘTII

Ocoliți de justiție, Wang Yan, George Cioclea și conducerea Cuprumin apelează la aceeași justiție care, de bine, de rău, face una dintre diferențele esențiale dintre România și China.

Curtea va decide cine are dreptate.

Gazeta Sporturilor a fost acționată în instantă de mai multe personaje despre care a scris în investigațiile sale.

Ca să ne referim doar la cazurile mai cunoscute.

 • În Dosarul Transferurilor, ne-a dat în judecată George Copos.
 • În investigația Gala Bute, ne-a acuzat, într-un lung șir de procese, procurorul DIICOT Alina Stoica, aceea care nu-i inculpase nici pe Elena Udrea, nici pe Tudor Breazu și, cu excepția lui Rudel Obreja, pe niciunul dintre cei 7 condamnați în dosar!
 • În afacerea ”Secureanu – Malaxa”, ne-a dat în judecată fostul consilier prezidențial Constantin Brâncuș.

Până acum, avocatul ziarului, Diana Hătneanu, a cîștigat toate procesele.

Dar fiecare dosar începe de la zero, iar justiția nu se scrie pe hârtie milimetrică.

TOȚI SUNTEM SUB O SINGURĂ LEGE

Când un străin apelează la justiția noastră, parcă o vedem și noi cu alți ochi.

Constituția României îi asigură cetățeanului chinez Wang Yan, ”pericol pentru siguranța națională a România”, aceleași drepturi în fața legii ca oricăruia dintre noi.

Vrea 5 milioane de euro, foarte bine!

Vrea comisarul George Cioclea, cel arătat cu degetul de fata sechestrată în apartamente cu gratii și fost agent de Fisc interceptat de SRI pe când vorbea cu mafioții chinezi, să i se repare imaginea, e dreptul său!

Își doresc șefii de la Cuprumin 100.000 de lei de la un ziar local, succes!

Avem legi și judecătorii vor decide.

Pentru că, vorba lui Charles Evans Hughes, fostul șef al Curții Supreme a Statelor Unite: ”Toți trăim sub autoritatea Constituției, dar Constituția e ceea ce spun judecătorii că e”. (tolo.ro)

Distribuie

Lasă un comentariu

Top