IPJ Alba, drept la replică urmare a articolului ” Viței, lemne și bani pentru un post de ȘMECHER în Poliția Română. O comună sub teroarea unui polițist după ce oamenii au refuzat să cotizeze.”

0

Urmare apariției articolului ”Viței, lemne și bani pentru un post de ȘMECHER în Poliția Română. O comună sub teroarea unui polițist, după ce oamenii au refuzat să cotizeze”, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Alba face următoarele precizări:


La data de 20 ianuarie 2022, urmare unui apel, prin 112, făcut de un cetățean care a reclamat faptul că reprezentanții unei societăți specializată în furnizarea energiei electrice îi verifică, în mod abuziv, instalația electrică a casei de vacanță, polițiștii Postului de Poliție Sohodol s-au deplasat la fața locului.    


Din primele cercetări, polițiștii au constatat că verificările efectuate de reprezentanții furnizorului de electricitate erau legitime, mai mult, fiind constatate posibile fapte de deteriorare, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor electrice prevăzute și pedepsite de art. 92, din Legea nr. 123/2012 și furt, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228, alin. 3 din Codul Penal, întrucât casa de vacanță ar fi fost racordată, în mod ilegal, la rețeaua de electricitate. 

Precizăm faptul că, la intervenție, au luat parte polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sohodol, iar aceasta a fost făcută în urma apelului prin 112, efectuat chiar de către proprietarul casei de vacanță. Starea conflictuală reclamată de acesta a fost aplanată și nu au fost înregistrate fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice sau cu violență. 


În ceea ce privește insinuarea că acest control ar fi consecința răzbunării unui polițist, care în prezent își desfășoară activitatea la Postul de Poliție Vidra, precizăm faptul că aspectele din articol vor face obiectul unor verificări, prin structura specializată, de control intern, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.  Celelalte acuzații, privind posibile fapte de corupție sau obținerea de foloase necuvenite vor face obiectul unei sesizări pe care Inspectoratul de Poliție Județean Alba o va înainta instituției competente pentru cercetarea acestui gen de infracțiuni. 


Asigurăm opinia publică de faptul că toate sesizările privind abateri săvârșite de cadrele Inspectoratului de Poliție Județean Alba sunt cercetate cu celeritate și obiectivitate, iar atunci când sunt constatate abateri, de orice natură, acestea sunt sancționate, conform prevederilor Legii 360 din 2002 privind Statutului polițistului.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top