Ioan Lazăr declară război “puturoșilor” susținuți de primarii din Alba

0

Lazăr sare la gâtul lui Rotar, deși Blajul este una dintre localitățile cu cea mai mică rată a șomajului *Comuna Jidvei – campioni la “puturoși” *În mod deliberat, Ioan Lazăr îi uită pe ai lui – Primarul din Șpring are și el câteva sute de asistați social

Într-o conferință de presă susținută recent la sediul ALDE Alba, liderul liberalilor din aripa Tăriceanu a ținut să facă o mini-analiză în ceea ce îi privește pe beneficiarii ajutorului minim garantat. Este vorba despre Legea 416/2001 cu modificările și completările ulterioare, ultimele fiind cele care au intrat în vigoare chiar în luna octombrie 2018: “Legat de Legea Puturoșilor, a fost un proiect din partea a trei parlamentari ALDE. La acest proiect au fost aduse amendamente de către deputatul PNL de Alba Florin Roman. O să fac o analiză foarte scurtă, să se vadă cum stau lucrurile. Datele au fost prezentate de către AJPIS, într-o conferință de dialog social la Prefectură. În anul 2017, am avut în județul Alba 4.500 de familii, adică 9.636 de beneficiari de ajutor social. Aproape 10.000 de beneficiari. În anul 2018, în urma adoptării legii la care am făcut referire, a fost o scădere de 12%-13%, la aproape 4.000 de familii și 8.400 de persoane beneficiare de ajutor social. A scăzut un pic față de 2017”,a precizat liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Acesta a mai precizat că amendarea vechii legi a însemnat și adăugarea unui paragraf prin care începând din luna Octombrie 2018, ajutorul social poate fi pierdut dacă persoana în cauză refuză un loc de muncă: “Ce este foarte important, motivul principal privind încetarea plăților ajutoarelor sociale ar fi refuzul unui loc de muncă. Numai că ce se întâmplă, ar trebui ca primarii să nu mai semneze ca primarii. Pontajele făcute tot de primari…, eu sunt convins și am discutat cu foarte multe persoane că orele de muncă pe care ar trebui să le presteze în interesul societății nu se efectuează, sau se efectuează foarte puțin, iar primarii le semnează”, a menționat Lazăr.

Pe cine vizează Lazăr?

Liderul ALDE Alba a dat și o mică listă a localităților unde, în opinia sa, ar fi probleme legate de încurajarea puturoșilor sau mai pe românește spus, remunerația nemuncii:

”Vreau să îi aduc la cunoștință domnului deputat Roman că primii trei primari care au un număr foarte, foarte mare de beneficiari de ajutor social sunt colegi de-ai dânsului, din PNL.

De la ședința de dialog social care a avut loc la Prefectură, am luat niște date. Primul pe listă: primarul din comuna Jidvei, circa 800 de asistați social, înmulțit 800 cu 4 rămâne domnul primar, primar cât vor fi asistații sociali. Primarul din Blaj, 700 de asistați social, al treilea campion primarul din Cetatea de Baltă, 500 de asistați social”, a punctat liderul Ioan Lazăr.

Lazăr a uitat de ai lui?!

În aceeași conferință de presă, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr nu i-a inclus pe lista primarilor care ar încuraja nemunca pentru a-și câștiga masa electorală chiar pe unul dintre primarii săi. Astfel, Ioan Lazăr nu l-a menționat spre exemplu pe primarul comunei Șpring, Rusu Daniel (ALDE), care ar fi cam în aceeași găleată cu ceilalți primari evocați la capitolul celor care ar încuraja nemunca în propriile lor localități. Mai mult, dacă ar fi să raportăm probabil numărul de asistați sociali la numărul locuitorilor din localitatea respectivă, s-ar putea să avem surpriza ca propriul său primar să fie chiar unul dintre campionii “de facto” ai județului.

După cum se știe, acesta a mai fost implicat în câteva scandaluri cu privire la dosarele de asistați social și în anii trecuți, după mai multe dezvăluiri apărute la acel moment în presa județeană.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top