Ioan Dârzu : Moţiunea de cenzură propusă de PNL este o ruşine la adresa parlamentarismului românesc şi o încercare nereuşită din faşă de dărâmare a guvernului.

0

PNL nu vrea să guverneze, vrea puterea. Este o diferenţă. Când vrei să guvernezi, vii cu un program de guvernare, cu o listă de miniştri, cu un candidat la funcţia de prim-ministru şi apoi depui moţiune. Când vrei puterea, vii să dai jos Guvernul, fără să ştii ce faci a doua zi.

De aici porneşte şi dezastrul moţiunii de cenzură; toată opoziţia vrea să dea jos Guvernul PSD pentru că aşa ştiu ei că se face opoziţie. Depun moţiune doar ca să nu zică electoratul lor că nu fac nimic. Problema e că tot nimic o să iasă chiar dacă au depus moţiune.

Pentru România, căderea Guvernului PSD este începutul unui dezastru economic şi social. Singurul lucru care ni l-au spus PNL şi USR că vor face dacă vor veni la guvernare este să taie; să taie salarii, pensii, locuri de muncă, gratuitatea studenţilor la tren, tichete de vacanţă şi scutirea de impozit pentru IT-işti. Altceva nu ştiu şi nu vor.

A doua problemă va fi lupta pe ministere, anunţată încă de pe acum de partidele care vor forma viitorul guvern. Nici PNL, nici USR şi nici Pro România nu pot forma singuri un guvern, dar toţi vor să aibă prim-ministrul, ministrul finanţelor, al justiţiei sau afacerile interne. Se va crea o luptă între ei, care va duce fie la imposibilitatea formării unui guvern, fie la formarea unui guvern nefuncţional în care membrii Guvernului nu se vor înţelege unii cu alţii.

Nu cred că românii îşi doresc o situaţie similară cu cea din Republica Moldova sau mai rău. Nu cred că românii îşi doresc să piardă toate drepturile câştigate în ultimii 2 ani şi jumătate. Nu cred că românii vor să vadă un guvern nefuncţional unde 4 partide se vor lupta zilnic pentru funcţii şi nu vor guverna pentru români.

Coaliţia catastrofală pe care o propune PNL va arunca România într-un întuneric economic şi social care va avea consecinţe mai rele decât guvernarea Băsescu-Boc. Ei vor o politică neoliberală, o luptă oarbă împotriva oamenilor săraci şi pentru umplerea buzunarelor multinaţionalelor. PNL vrea să distrugă clasa mijlocie şi capitalul românesc. Asta este ceea ce chiar ei ne spun zilnic.

Personal, nu cred că Ponta sau Barna vor să fie conduşi într-o coaliţie de către vechii PDL-işti din PNL, sau să ia resturile ministerelor propuse de PNL. De asemenea, cred că Victor Ponta nu va vota împotriva unui program de guvernare la care şi el a contribuit şi nu îl văd să susţină tăierea salariilor şi pensiilor bugetarilor. Dacă face asta, înseamnă că ne-a minţit pe toţi atâţia ani şi nu-şi merită statutul de fost prim-ministu social democrat al României.

Românii au nevoie de o stabilitate, seriozitate şi fapte din partea politicienilor. Coaliţia PSD-ALDE a dovedit acest lucru printr-un program de guvernare implementat, prin măsuri care au făcut viaţa românilor mai bună. Nu putem lăsa ţara pe mâna unor iresponsabili, cu atât mai mult cu cât chiar ei recunosc că nu sunt în stare să guverneze.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top