Îngrijirea tenului: Ce creme naturale sunt recomandate pentru față

0

Pe toată durata zilei, pielea este supusă mai multor factori externi – soare, vânt, praf, contribuind în mod deosebit la îmbătrânirea prematură a pielii. Astfel, pe lângă curățarea eficientă a pielii, hidratarea joacă un rol esențial în ceea ce privește menținerea unui aspect neted și plin de strălucire, evitând efectele pe care le are îmbătrânirea asupra chipului.

Așadar, avem nevoie de produse cosmetice care să-și demonstreze eficacitatea și care să ofere tenului îngrijirea de care are nevoie. Având în vedere gama de produse extinse de pe piață, alegerea cremei de față devine un proces destul de dificil.

Ce creme de față recomandă specialiștii

Hidratarea este un proces care preveni și formarea micilor riduri cutanate și de aceea tot mai mulți specialiști recomandă să utilizăm creme de față încă după ce am atins pragul vârstei de 25 de ani. De altfel, tenul are nevoie de o hidratare intensă zi de zi cu o cremă specifică nevoilor sale.

Una dintre cele mai eficiente produse cosmetice este crema hidratantă cu alge marine, concepută pentru a-i asigura pielii o hidratare zilnică intensă și pentru a preveni apariția semnelor de îmbătrânire. Formula sa specială cu 98% de origine naturală conferă tenului necesarul de substanțe nutritive (uleiuri de argan bio, avocado, susan, alge marine, acid hialuronic).

De altfel, aplicarea cremei în mod repetat contribuie la creșterea conținutului de acid hialuronic în epidermă, hrănind bariera protectoare. În  acest fel, pielea rămâne netedă, suplă și își menține prospețimea mai mult timp. Dermatologii ne sfătuiesc să optăm pentru produse cosmetice care să nu conțină parabeni sau alergeni, selectând de pe piață doar creme naturale pentru față.

Un alt produs pe care îl putem utiliza este crema hidratantă cu miere ce conține lipide, vitamine – A, B1, B6, PP și minerale (sodiu, potasiu, calciu, fier). Filtrul de protecție împotriva ultravioletelor are o capacitate de combatere a radicalilor liberi, prevenind astfel apariția semnelor de îmbătrânire.

Crema hidratantă cu miere și aloe vera conține o formulă activă care se poate absorbi cu ușurință în piele. De asemenea, ingredientele conținute hrănesc pielea, conferindu-i în același timp, hidratarea de care are nevoie.

Crema de față – instrucțiuni de folosire

Există multe persoane care folosesc crema de față fără să-și curețe eficient pielea în prealabil. Mai întâi, se recomandă utilizarea unui demachiant special sau a unei loțiuni cu efect de demachiant. Mai apoi, crema se va aplica dimineața și seara pe față, gât și decolteu utilizând mișcări circulare și masând până la absorbția completă. Astfel, pielea va fi hidratată și hrănită timp îndelungat, iar senzația de prospețime va fi menținută mai mult timp.

Dacă aveți pielea sensibilă, este bine să evitați utilizarea cremelor cu anumite substanțe sau ingrediente. De pildă, ar fi bine să nu folosim produse care să conțină coloranți sau parfumuri deoarece pot irita pielea. De asemenea, agenții antibacterieni privează pielea de uleiurile sale esențiale. În plus, textura specială a cremei se poate absorbi cu ușurință, reprezentând chiar o foarte bună bază de machiaj, astfel pielea devenind catifelată.

Algele marine sunt ingrediente ideale în ceea ce privește tratamentul cosmetic al tenului deshidratat și expus factorilor de mediu, prevenind astfel iritarea, îmbătrânirea prematură a pielii, apariția ridurilor.

De asemenea, un alt aspect important – pe care îl neglijăm de multe ori din cauza grabei – este masajul. Pune o cantitate mică de cremă pe degetul inelar și aplic-o pe frunte, în zona pomeților pe nas și bărbie, iar mai apoi masează tenul foarte ușor insistând pe frunte și în zona tâmplelor. Mișcările sale ar trebui să fie îndreptate în sus și dinspre interior spre exterior.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top