În loc să joace dur în Coaliție, PSD Alba se folosește de o rezervă faultată

0

A fi la putere din punct de vedere politic înseamnă un singur lucru: primarii celor care țin în mână pâinea și cuțitul bugetar primesc felii generoase, ceilalți numai firmituri. Dacă opoziția vrea și ea mai mult se fac înțelegeri pe seama câtor voturi vor ceda celorlalți la alegeri. Politica se face pe bani și pe voturi. Banii cumpără voturi, voturile aduc bani și sinecuri politice, asta rămâne certitudine în orice conjunctură.

Într-o coaliție, interesele comune (dacă sunt) nu ar trebui să dispară, cel puțin pe plan local, aleșii să facă front comun pentru bunăstarea urbei.
Dar cine? În Alba, liderii permanentului blat PNL-PSD, respectiv Hava și Dârzu au fost înlăturați, filialele preluate de Dumitrel și Tuhuț. Pentru moment se anunța un viitor strălucit pentru primarii celor două formațiuni politice. Dumitrel știe să atragă bani, luptă pentru județ iar Tuhuț ar fi trebuit să aducă o imagine fresh votanților social democrați.


Pentru liberali, începutul a fost promițător. Cu Florin Roman în frunte, echipa lui Dumitrel, părea să aibe succes. Un parlamentar vocal, implicat în toate, voce incontestabilă a liberalilor, județul Alba era reprezentat. Ajuns ministru, Roman a fost executat pe propriile greșeli și aroganțe.


În partea cealaltă, PSD, care n-a câștigat nimic, niciodată în Alba are și el un nou lider de conjunctură, fără legitimitatea dată de rezultatul unor alegeri interne reprezentative, adică este interimar, ales de o mână de oameni, la un șpriț. Radu Marcel Tuhuț, un parlamentar mult mai vulnerabil decât Florin Roman, care și-a aruncat CV-ul pe site-ul Camerei Deputaților la sfârșitul anului 2021, și asta la presiunea presei.


Și cum este la modă să scormonești în trecutul anilor de studii a celor ce ne reprezintă, nu ne miră ce aflăm. Plecat de jos, electrician apoi conducător auto, Tuhuț se decide în 1994 să facă politică și se înscrie în PSD. În 2002, pe când se pregătea să candideze pentru un scaun în administrația locală acesta începe studiile superioare la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Științe Juridice” Simion Bărnuțiu”, doar că nu prea dădea pe la școală, ocupat fiind cu funcția de manager în propria-i firmă. Din 2004 până în 2007, când se licențiază în drept juridic, Radu Marcel Tuhuț, împarte fotoliul de viceprimar cu băncile Facultății de Științe Juridice. Cu bani în buzunar și cu o funcție publică în administrația locală, actualul parlamentar de Alba ajunge rapid licențiat în drept juridic.


Nu are prea mult timp să profeseze căci în 2008 ajunge primar al comunei Ciuruleasa. Una din marile competențe care îl propulsează este cea de expert jurist nu oricum și cu licență. Totuși în spaţiul public Radu Marcel Tuhuț se laudă că ar fi jurist la firma fiicei sale care a fost înființată pe vremea când era primar adică în 2014. Era și primar și jurist la o firmă privată în același timp. Harnic om!


Cu toate astea pe cap actualul deputat Marcel Tuhuț mai este și un prosper om de afaceri. Acționar al firmei C & R CON-STAR SRL, acesta a avut în permanență contracte cu primăriile vecine comunei Ciuruleasa și nu pe bani puțini. De exemplu doar în perioada 2019-2020 o singură comună a cotizat la firma lui Tuhuț peste 100.000 de lei doar pentru închirierea de echipamente. Că deh era nevoie de bani de campanie.


Dar despre viitorul blatist al PSD Alba, fan al cărților polițiste, vom revenii în materialele următoare unde urmează să prezentăm și lucrarea de licență, v-am spus că este la modă.
Cert este că viitorul politic al județului Alba este grav afectat de oamenii aruncați într-o luptă pe care nici ei nu o înțeleg.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top