Guvernul a oprit includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. În ultimul an jurnaliștii Opinia Transilvană au atras de mai multe ori atenția asupra modului în care a a fost facută listarea dar și a consecințelor

0

Guvernul a oprit includerea localității Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. Cererea de stopare a dosarului a fost realizată de Ministerul Culturii și transmisă ambasadorului României la UNESCO prin intermediul Ministerului de Externe.

Decizia a fost luată în contextul în care România se află în proces cu Gabriel Resources, acționarul majoritar al companiei Roșia Montană Gold Corporation, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer.

SCRISOARE DESCHISĂ a unui jurnalist adresată Ministrului Culturii. Acesta cere explicații legate de echipa formată la nivelul Ministerului Culturii dedicată problemei listării UNESCO a Roșiei Montane

Decizia includerii localității Roșia Montană în patrimoniul UNESCO ar fi urmat să fie luată de Comitetul Patrimoniului Mondial la sesiunea care va avea loc între 29 iunie și 2 iulie, la Manama, în Bahrain.

Compania Gabriel Resources acuză România de încălcarea tratatelor bilaterale de protejarea reciprocă a investițiilor, după ce a blocat proiectul minier aurifer de la Roșia Montană.

Înscrierea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO ar duce la interzicerea activităților economice care ar putea afecta patrimoniul cultural al localităii, implicit interzicerea exploatării miniere pentru extragerea zăcămintelor de aur și a altor metale.

Adevărul despre listarea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO! Oficial al Ministerului Culturii confirmă dezvăluirile făcute de Opinia Transilvană

Distribuie

Lasă un comentariu

Top