DIN CICLUL – ” Fiu de securist Ceaușist ” acum senator

0

Aroganța unor oameni politici este dusă la extreme în județul Alba. Se apropie anul marilor alegeri locale și parlamentare iar tensiunea internă din PNL se vede de la distanță, mai ales că fiecare tabără care a dus la formarea PNL Alba are câte un favorit, drept candidat.  Sunt multe întrebări în interiorul PNL care nu și-au primit răspunsurile de la cei ce urmează să reprezinte partidul în 2016.

maxresdefaultÎncepem cu senatorul Alexandru Pereș care în vremea dușmăniei politice cu actualii camarazi de doctrină liberal nu era decât un

   ” Fiu de securist Ceaușist ” – și vă prezentăm câteva declarații făcute la timpul respective –

 „Ştiţi câţi ani de puşcărie şi de domiciliu forţat a făcut dizidenta anti-comunistă Doina Cornea? Vă răspund eu: exact câţi ani de mandat parlamentar are fiul torţionarului care a arestat-o. Pe fiul torţionarului îl cheamă Alexandru Pereş, pe torţionar îl chema Şandor Pereş, de origine maghiară. Este vorba de senatorul Alexandru Pereş care nu aminteşte deloc de faptele „eroice” ale tatălui său, şef al Securităţii comuniste din Cluj-Napoca, care a arestat-o şi a interogat-o sub tortură de mai multe ori pe Doina Cornea.”   spunea preşedintele TNL Alba, Rareş Buglea.

Pe de altă parte vicepreşedintele  PNL Alba pe vremea aceia, Florin Roman,  se adresa senatorului  Alexandru Pereş și îl întreba : ”Dacă ştie că în anul 1984, când tatăl său era Şeful Securităţii din Cluj, a instrumentat dosarul de urmărire informativă al Doinei Cornea şi transmitea şefilor ierarhici că „acţiunile de influenţare pozitivă asupra Doinei Cornea şi a fiului său s-au intensificat?”  ” Vreau să-I mai întreb pe fostul număr trei în statul român dacă ştie legătura dintre colonelul Alexandru Pereş şi Silviu Dragomir, secretarul Adunării de la Alba lulia? Vreau să-I mai întreb cine a semnat din partea FSN nota nr. 15/14.06.1990 de solicitare a trenurilor speciale pentru participanţii la mineriadă şi care a fost rolul său în aceste evenimente? ”

Culmea este că acum pe cei doi nu îi mai interesează subiectele abordate chiar dacă nu au primit vreodată un răspuns. Subiectele au fost uitate dar noi așteptăm în continuare aceste răspunsuri , chiar și pe adresa redacției noastre.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top