Daniel Zdrânc – De la 1 aprilie, alocațiile copiilor se majorează!

1

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a intrat în vigoare, astfel că sumele pe care le vor primi copiii sunt: 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani, 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani. 


” Alocațiile copiilor pe 2019 se vor mări, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului, ce a fost oficializată de curând și publicată în Monitorul Oficial. Deși elevii așteptau ca de la 1 martie să se aplice majorarea, dat fiind că legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost adoptata vineri, 15 martie a.c., și a intrat în vigoare ieri, 18 martie, majorarea alocațiilor se poate aplica de la 1 aprilie, potrivit OUG 9/2019, iar motivul întârzierii este acela că bugetul de stat a fost contestat și reîntors la Parlament de președintele țării.”  – a precizat vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc.


Alocația pentru copii se acordă tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, cetăţeni români, fără discriminare, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii şi copiii cetăţenilor străini, precum şi ai persoanelor fără cetăţenie rezidenţi/rezidente în România, în condiţiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinţii.

Distribuie

Un comentariu

  1. Domunle Zdrânc, trebuia să zici musai şi dumneata ceva??? Că altfel nu înţeleg cu ce te lauzi?? Ce reiese din acest text?
    1. Că iniţiativa majorării revine Guvernului.
    2. Că amânarea majorării este din cauza preşedintelui României.
    Dacă eşti bărbat şi politician adevărat, te rog oferă cititorilor un comentariu acestor constatări. Sau e doar un articol plătit şi atât? Jenant. Tineri politicieni albaiulieni…

Lasă un comentariu

Top