Cum era aia cu “egalitatea în fața legii”? Mesajul revoltător al comisarului Traian Berbeceanu

1

În ziua de 13 noiembrie procurorii DNA au început anchetarea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, într-un nou dosar de corupție, reacțiile din partea societății civile nu au întârziat să apară. Cunoscut drept ” Vocea Dreptății ” , comisarul Traian Berbeceanu a lansat un mesaj dur clasei politice aflate la putere.

Fostul șef al BCCO Alba Iulia face referire la multele nedreptăți la care a fost supus dar și la repercursiunile acestora urmate de micșorări salariale.

”Voi, ăştia de o ardeți toată ziua cu “legile justiției” v-ați gândit vreodată să prevedeți acolo, undeva, că ăia condamnați penal să nu mai poată să ocupe demnități publice în țărişoara asta? Dar să stipulați pe undeva că cei față de care s-a început urmărirea penală, ori au fost chiar trimişi în judecată să fie suspendați din funcțiile deținute, până la pronunțarea unei hotărâri definitive, v-ați gândit?
De ce voi puteți, condamnați fiind ori cercetați în diferite faze procesuale, să ocupați funcții importante taman în legislativul țării, ori să fiți miniştri, preşedinți de consilii județene sau primari?
De ce, în timpul ăsta, un polițist, procuror sau judecător, odată cu trimitetea în judecată este suspendat din funcție, iar voi ba?

Acum patru ani de zile am fost arestat, nevinovat fiind! Am fost trimis în judecată în baza unui dosar falsificat, construit pe probe contafăcute, în modul cel mai barbar, cel mai ordinar! Am fost achitat în primă instanță de Înalta Curte de Casație şi Justiție şi aştept finalizarea procesului.
Dar în tot timpul ăsta am fost suspendat din funcție şi am primit mai puțin de jumătate din salariul care mi se cuvenea.
Şi în tot timpul ăsta v-am văzut pe voi, unii condamnați definitiv, alții cercetați penal şi trimişi în judecată, cum beneficiați de tratament preferențial față de mine, cum conduceți mai departe parlamentul, ministere, consilii județene sau primării!
Păi cum vine asta, voi ăştia care o ardeți cu “legile justiției”?! Cum vine asta, luptători pentru dreptate ce vă pretindeți a fi? Cum era aia cu “egalitatea în fața legii”?
Dacă vreți să fiți credibili, ia reglementați şi asta că mă simt discriminat!…dă-vă…”

 

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top