Consilierii PSD votează împotriva tuturor creșterilor de taxe și impozite pe timp de pandemie

0

Consilierii locali și județeni ai PSD Alba vor vota împotriva prevederilor care vizează majorarea taxelor și impozitelor aplicabile în anul 2021, atât pentru persoane juridice, cât și pentru persoane fizice, cu excepția creșterilor prevăzute de lege, ținând cont de rata inflației.

Suntem conștienți de faptul că toate unitățile administrativ-teritoriale resimt efectele crizei sanitare din cauza pandemiei. Pe de o parte, colectarea la bugetul local a scăzut și pe de altă parte, Guvernul PNL nu a ajutat aproape deloc primăriile în această criză sanitară. Executivul ar fi avut obligația să degreveze autoritățile locale și județene de cheltuielile majore alocate în lupta împotriva COVID-19, să finanțeze corespunzător spitalele, să sprijine Educația prin achiziționarea de echipamente digitale pentru desfășurarea școlii online și să cofinanțeze investiții vitale în comunități. Toate acestea nu s-au întâmplat, iar greul, în această perioadă, a căzut pe primării și consilii județene.

Oamenii nu sunt responsabili, nu ei trebuie să deconteze, iar taxele și impozitele anuale (pe locuințe, mașini, sedii de firme, eliberări de autorizații etc.) nu trebuie să crească nejustificat.  

Proiectul de hotărâre privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe și taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2021 s-a aflat, în consultare publică, pe site-ul primăriei și va fi supus aprobării în ședința de marți, 22 decembrie. La ședința de dezbatere publică a acestui proiect, primarul Gabriel Pleșa a luat în calcul amendarea proiectului și majorarea tuturor impozitelor și taxelor cu 10% (nu cu 3,8%, conform ratei inflației).

”Ne-am opus în consultarea publică și în comisii și ne vom opune în mod categoric creșterii oricăror taxe și impozite, cu excepția celor prevăzute de lege. PSD a solicitat în mod constat REDUCEREA dărilor.

În cazul acestui proiect am solicitat, pentru mijloacele de transport hibrid, ca impozitul să fie redus cu 75% față de cel pentru mijloacele de transport clasic, cu scopul de a stimula cetățenii să achiziționeze autoturisme ecologice deoarece trebuie să devenim un oraș verde. De asemenea, am solicitat scăderea taxelor de cazare pentru turiști. În cazul altui proiect, ne-am opus creșterii tarifelor practicate în cimitirul municipal din Alba Iulia”, a spus Dana Nanu, consilier local, membru în comisia de buget.

Orice majorări ale impozitelor și taxelor pentru anul 2021, mai mari de 3,8%, este abordarea strictă a primarilor și a majorității din consiliul local și nu este OBLIGATORIE.

”Având în vedere că în această perioadă pe ordinea de zi a ședințelor de consilii locale vor intra mai multe proiecte privind taxele și impozitele de anul viitor, recomandarea mea pentru toți aleșii locali ai PSD Alba este să se opună categoric, să acționeze fără echivoc și să fie vehemenți în apărarea drepturilor celor care i-au votat. Este bine că la Alba Iulia se întâmplă acest lucru”, a spus Radu Marcel Tuhuț, președintele interimar al PSD Alba.

Ședința de consiliu local de marți este foarte importantă pentru toți albaiulienii. În funcție de deciziile adoptate, vor fi stabilite sumele de bani pe care albaiulienii le vor plăti pentru mai multe categorii de taxe, precum: impozitul anual pe clădiri pentru persoane fizice (casă, apartament), respectiv pentru persoane juridice (sedii de firme, spații comerciale etc.), impozite și taxe pe terenuri, mijloace de transport, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, impozite pe spectacole, taxe pentru administrare drumuri și utilități publice etc. Îi încurajăm pe oameni să transmită propunerile lor consilierilor locali ai PSD!  

Biroul de presă PSD Alba

Distribuie

Lasă un comentariu

Top