Claudiu Răcuci, Deputat PNL Alba: Guvernul Dăncilă-Dragnea scumpește și apa potabilă

1

Când se majorează o taxă, știm cu toții cine o plătește. Guvernul lui Dragnea? Ar fi bine. Din păcate, costurile le suportă consumatorul. În doi ani, Guvernul Dragnea a scumpit benzina cu aproape 25%. Cine a plătit prețurile mai mari? Toți românii. Și, ca să înțelegem ce a înseamnat scumpirea carburanților, trebuie să ne uităm și la rafturi, unde scumpirea s-a văzut în toate produsele cumpărate de români. De aceea românii trăiesc mai prost, pentru că salariile a milioane de angajați au crescut cu doar 3-4%, la cei din economia privată chiar au scăzut, iar, în schimb, prețurile au crescut cu peste 5,4%. Aceasta este dovada supremă a modului în care PSD-ALDE a înșelat populația cu speranța unui trai mai bun.

Cât privește taxa de 2-3 ori mai mare pe care o vor plăti cei care utilizează apele din România, aceasta va fi cea mai mare din Uniunea Europeană, iar unii spun că va fi la nivelul redevenței plătite pentru marmură. Într-o țară în care apa din puține fântâni este bună de băut, în care cele mai multe orașe au rețele vechi și la robinet curge rugină nu apă, cea mai mare parte a populației a ajuns să cumpere apa potabilă de la magazin. Nici nu vreau să mă gândesc ce va însemna pentru viața românilor scumpirea peste noapte a apei. Apoi, iluștri guvernanți, care nici limba română nu o știu bine, au uitat că România este bogată în stațiuni balneare, care extrag și utilizează ape minerale pentru tratamentul celor bolnavi.

Cele mai multe dintre aceste stațiuni vor fi trimise direct în faliment, pentru că prețurile vor crește, iar pensionarii, principalii beneficiari ai tratamentelor balneare, nu vor avea de unde să plătească mai mult. Așadar, PSD-ALDE a scumpit mâncare, scumpește apa, urmează să taxeze și fumul de pe hornuri.

Claudiu RĂCUCI , deputat PNL Alba

Distribuie

Un comentariu

  1. Ce glume are deputatul de Blaj… Uita ca APA Ctta este administrata de PDL/PNL ca sunt 1000 de angajati: ca femeia de serviciu are salariu 1000 euro? iar directorii zeci de mii de lei ? Uita cine i_si da prime anuale de 30.000 euro ? Guvernul a scazut TVA ul la apa potabila si menajera la 5%, iar Apa Ctta scumpeste apa anual cu 4% !!!!
    Ba esti nebun chiara asa ne crezi si pe noi ?

Lasă un comentariu

Top