Amenințări cu greve la Cupru Min Abrud. Unde se duc banii pentru mărirea salariilor celor aproximativ 600 de angajați

2

Val de nemulțumiri printre angajații Cupru Min Abrud. La numai o lună de când a preluat funcția de conducere executivă, directorul general Tiberiu Rațiu stârnește furia oamenilor.

Fostul primar liberal al Abrudului, Tiberiu Rațiu a început cu stângul activitatea de director general al Cupru Min SA, fiind la un pas să genereze o serie de revolte printre angajați care ar putea duce la oprirea temporară a activităţii în cazul unor greve.

Nemulțumirile au pornit după întâlnirea directorului general cu sindicaliștii în care s-a pus problema unei măriri salariale. Tiberiu Rațiu le-a explicat oamenilor că nu există posibilitatea în acest moment chiar dacă presa specula la numirea sa în funcție că acesta este primul pas pe care îl face în calitatea de director general.

Raza de lumină se arată totuși liberalilor

Cupru Min SA Abrud are în acest moment 595 de posturi bugetate și aprobate de Consiliul de Administrație, urmând ca din câștiguri, surplusul să meargă înspre salariile angajaților. Însă o dată cu preluarea frâielor de către Tiberiu Rațiu la compania minieră de la Abrud se fac angajări nejustificate într-o mare veselie. Copii, soții, nepoți și prieteni ai mai marilor liberali din Munții Apuseni și-au găsit câte un loc călduț la Cupru Min. Fără a avea, în prealabil, o organigramă aprobată de Ministerul Economiei, prin Consiliul de Administrație, se pare că noul director general încalcă dorința, spusă cu limbă de foc, a șefului de partid, deputatul Florin Roman, care este total împotriva cumetriilor într-o companie precum Cupru Min Abrud SA.

Cupru Min Abrud și-a dublat rezultatele financiare în intervalul 2016 – 2019. Compania a anunțat la începutul lunii iulie că și-a dublat principalii indicatori financiari în perioada 2016 – 2019. Societatea, care produce concentrat de cupru, a înregistrat o creștere a veniturilor cu 93%, a cifrei de afaceri cu 120% și a profitului cu 117% în 2019, față de 2016. CupruMin a obținut aceste rezultate prin investiții totale de circa 30 de milioane de euro din resurse proprii, în condițiile în care societatea nu are datorii.

Producția a evoluat de la 37.846 de tone de concentrat de cupru (echivalentul a 7800 de tone de cupru metalic) la 39.018 tone de concentrat în 2018 (8200 de tone de cupru metalic), respectiv 43.500 de tone de concentrat (9180 de tone de cupru metalic) în 2019. Concentratul de cupru are o medie de 21% metal.


Distribuie

2 comentarii

  1. Cu tot respectul dar la ce papagal au numit liberalii la cârma societății nu e de mirare ca lucrurile o iau razna. Au înlocuit o echipa de succes cu niște caricaturi . Noua conducere se chinuie și nu poate sa cheltuiască ce au produs “ corporatiștii “. Am crezut ca schimbând PSD-ul am scăpat de dracu dar am dat de tac’so . Dragi liberali votul meu l-ați pierdut !

Lasă un comentariu

Top