VIDEO : Iobagi pe propria glie !

0

Ţărani români, cu acte de la 1771, transformaţi de justiţie în oameni fără drepturi! Cazul Nadăş îşi aşteaptă dreptatea la Tribunalul Olt.
Țăranului din Nadăș i s-au smuls rădăcinile din glia neamului de o mână de oameni iresponsabili. Cu siguranță că acest proces este unul conștient, premeditat, bine ticluit de către ciocoii vremurilor noastre. Au avut totuși un mare eșec, nu au reușit să smulgă și rădăcinile sufletești ale nădășenilor și a celor ce s-au alăturat acestei lupte.
Peste 400 de termene în instanță la tribunalele din toată țara au parcurs oamenii din satul retrocedat în urma unui document, dovedit ulterior a fi un fals.
Un nou episod din această teribilă poveste s-a petrecut marți la Tribunalul Olt. Zeci de săteni din Nadăș, județul Arad, dar și oameni din mai multe zone ale țării, au fost prezenți la Slatina, să afle pronunțarea magistraților în „Dosarul Nadăș “. Pronunțarea, însă s-a amânat pentru data de 5 februarie.


În 2006, Judecătoria Ineu a admis o plângere a soţilor Viorica şi Mihai Colţeu prin care se cerea anularea unor hotărâri din 2005 ale Comisiei judeţene şi Comisiei locale Tauţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Instanţa a dispus reconstituirea în favoarea reclamanţilor a dreptului de proprietate în natură pentru suprafaţa totală de 8.762 hectare de teren şi pădure, împreună cu clădirile sau alte construcţii aflate pe acestea.
Iniţial, atât Comisia locală Tauţ, cât şi Comisia judeţeană Arad au respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate privată formulată de soţii Colţeu.
În anul 2009, familia Colţeu a intabulat suprafaţa de aproape 9.000 de hectare din Nadăş, aproape tot extravilanul satului, dobândită în instanţă. În 2014, DNA Timişoara a descins la două cabinete notariale din Arad şi la un ocol silvic din satul Nadăş, care aparţine familiei Colţeu.
În iunie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă contestaţiile în dosarul în care Curtea de Apel Timişoara a desfiinţat, la sfârşitul anului 2016, mai multe documente de moştenire a celor aproape 8.800 de hectare de terenuri de teren şi pădure care aparţin satului Nadăş. Familia Colțeu a contestat hotărârea la Tribunalul Olt.
Localnicii din Nadăş au susţinut mereu că familia Colţeu a obţinut de la stat terenuri la care nu ar fi avut dreptul pentru că ar fi falsificat documentele de moştenire. Un reportaj realizat de Constantin Ghiţă, cu sprijinul Olt TV, Opinia Transilvană şi Fundaţia Ortodoxă Ieromonah Arsenie Boca.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top