Urmează un nou val de scumpiri. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

0

Prima zi din luna iulie vine cu noi scumpiri pentru români, astfel că vom plăti cu toții facturi mai mari la electricitate și la gazele naturale.

Mai mult, și vacanțele pe litoral, dar și tratamentele în clinicile private se vor scumpi.

Dintre cei aproximativ nouă milioane de clienți ai companiilor de energie electrică, doar puțin peste 1,5 milioane au optat să treacă pe piața concurențială, motiv pentru care ceilalți vor plăti mai mult pentru curentul electric începând de joi.

Aproximativ trei milioane de români primesc în continuare energie electrică prin serviciul universal. Astfel, ei vor avea o factură mai mare la finalul lunii și vor plăti cu 10% mai mult pentru curent și cu 20% mai mult pentru gazele naturale.

Scumpirile se țin lanț de la 1 iulie

Mai mult de atât, pe lângă scumpirea energiei electrice și a gazelor naturale, vacanțele pe litoral se scumpesc și ele.

Tarifele la cazare cresc, în medie, și cu 40%, ceea ce înseamnă că pentru o noapte de cazare pe litoralul românesc vom plăti în plus sume cuprinse între 150 și 300 de lei, în funcție de confortul unității de cazare.

O veste proastă vine de la 1 iulie și pentru angajatori. De joi, șomajul tehnic nu se mai decontează de la bugetul de stat. Indemnizaţia de 75% din salariul de bază va fi suportată direct de angajator şi nu de la bugetul de stat, aşa cum s-a întâmplat în starea de urgenţă şi în starea de alertă

Tot de joi, românii asigurați la stat și care vor să se trateze în clinicile private care au contracte cu CNAS trebuie să plătească. Astfel, pacientul va achita diferența dintre tariful clinicii private și suma decontată de stat.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top