Urmează să îți deschizi un magazin fizic? 4 sfaturi pentru o afacere prosperă!

0

În ziua de azi, din ce în ce mai mulți oameni aleg să își înființeze propria afacere sau propriul magazin, pentru a încerca să își asigure un viitor cât mai bun. Acest proces nu este deloc ușor sau rapid, iar totodată poate să nu aibă succes dacă nu pui accent pe lucrurile care contează. 

Iată 4 sfaturi pentru o afacere prosperă:

  1. Cercetează concurența

Primul pas pe care îl ai de făcut atunci când vrei să îți deschizi un magazin fizic este să găsești o locație. Dacă ai făcut deja asta, ar fi bine să începi să îți cercetezi concurența. Fie că sunt afaceri din același domeniu ca al tău sau din domenii total diferite, contează să descoperi ce produse și clientelă au acestea. Alocă o zi din timpul tău acestei activități și vizitează toate magazinele din zona locației tale. Lucrurile la care ar trebui să fii atent sunt produsele, prețurile, tipurile de clientelă și orele de vârf ale fiecărei locații. Aceste detalii îți vor oferi foarte multe informații despre cum anume să îți conturezi magazinul. 

  1. Selectează cu atenție angajații

Pe lângă clienții nemulțumiți, cel mai important factor ce ar putea duce o afacere la faliment sunt angajații. Aceștia nu au întotdeauna intenții bune și poți avea surpriza că îți vor fura din marfă sau încasări și că vor alunga oamenii ce îți trec pragul. De aceea este foarte important să acorzi cât mai multă atenție procesului de recrutare. Asigură-te că îți iei tot timpul necesar pentru a decide asupra unei persoane, iar totodată poți oferi posibilitatea unei perioade de probă pentru a lua o hotărâre cât mai sigură. Spre exemplu, dacă vrei să ai parte de cei mai promițători oameni, poți descoperi candidați pe jobby, o platformă online pentru angajați și angajatori. 

  1. Amenajează spațiul cât mai ergonomic

În funcție de tipul de produse pe care urmează să le vinzi în magazinul tău, spațiul de care dispui ar trebui amenajat cât mai ergonomic. Încearcă să iei în calcul toate scenariile posibile, de la stocuri de marfă bogate, la rafturi semi goale, astfel încât să te asiguri că în fiecare situație vei putea profita de locație la maxim. De asemenea, poți lua în considerare amenajarea spațiului în așa fel încât să îți permită cu ușurință o renovare sau o schimbare completă a design-ului interior.

  1. Investește în marketing

Pentru ca o afacerea ta să fie cât mai prosperă, ai nevoie de cât mai mulți clienți. Există posibilitatea ca aceștia să apară în mod organic, fiind atrași de curiozitate atunci când trec pe lângă magazin, dar numărul lor nu va fi prea mare. Astfel, ar fi bine să investești cât mai mult în marketing. Cel mai bun mod de a atrage oameni este folosirea unei strategii de marketing bine pusă la pusă la punct, care îți va aduce constant clienți și care îți va permite să îți crești afacerea într-un mod cât mai frumos. 

Fie că alegi să urmezi sfaturile oferite sau nu, ceea ce contează cu adevărat este să oferi cât mai mult timp și interes magazinului tău și totodată să ai răbdare, indiferent de stadiul în care se află afacerea ta.

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top