SĂNĂTATE : Cum sa iţi alegi proteza pentru picior

0

Membrele articifiale, sau protezele, sunt dispozitive medicale care au scopul de a înlocui un membru lipsă. Pe langă faptul că redau mobilitatea, protezele ajută şi la reabilitarea şi reintegrarea socială a pacienţilor.

În cazul pacienţilor care au pierdut un picior, primul pas pentru a-şi recăpăta mobilitatea este alegerea unei proteze potrivite. Există mai mulţi factori de care trebuie să ţii cont în timpul procesului de decizie pentru a te asigura că vei beneficia de maximul de confort şi utilitate, respectând, bineînțeles, recomandările medicului.

Nivelul de activitate

Membrele artificiale sunt proiectate cu un anumit nivel de activitate în minte. Tu trebuie să ţii cont de sarcinile pe care proteza trebuie să le îndeplinească şi de cât de solicitată va fi pe parcursul unei zile normale. În general, protezele concepute pentru un nivel scăzut de activitate sunt construite în jurul unui schelet interior, au mecanisme mai simple, sunt uşoare şi anumite părţi pot fi uşor înlocuite. Pe de altă parte, cele proiectate pentru un nivel crescut de activitate au un schelet exterior rigid şi mecanisme mai complexe, dar cântăresc mai mult. Scopul lor este să reziste o perioadă îndelungată de timp şi să îndure cantităţi mari de uzură fără să se defecteze. Aşadar, proteza trebuie construită după nevoile fiecărui individ şi în funcţie de stilul său de viaţă. De exemplu, dacă locul tău de muncă presupune petrecerea unui timp îndelungat la birou şi nu mergi mult pe jos, îţi trebuie o proteză concepută pentru un nivel scăzut de activitate.

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top